İzmir 22. Sulh Ceza Mahkemesi'nde, avukat Tolga Turgut ile bir başka davanın duruşması öncesi tutuksuz sanıkları S.B, Y.Y. ve A.Y. hakkında ''hakaret ve adam yaralama'' suçlarından ayrı ayrı açılan davada karar çıktı.

Hakim Süleyman Çekilmez, avukat Tolga Turgut'a ''hakaret ve tehditte bulundukları ile fiili saldırıda bulundukları'' iddiasıyla yargılanan sanıkları, ''hakaret ve yaralama'' suçlarından cezalandırılmasına hükmederek, A.Y'ye 6 ay 6 gün, Y.Y'ye 7 ay 22 gün, S.B'ye de 10 ay hapis cezası verdi.

Sanıklar hakkında verilen cezalarda, hükmün açıklanmasının geri bırakıldığı davada, avukat Tolga Turgut'un ise diğer 3 sanık tarafından hakkında açılan davaların tümünden beraatine karar verildi.

Geçen yıl İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu önünde sıra beklerken, avukat Tolga Turgut, müvekkili Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Altuner ile sohbet ederken, gireceği davanın tutuksuz sanıkları S.B, Y.Y. ve A.Y. arısında tartışma ve arbede yaşanmış, taraflar karşılıklı olarak ''hakaret, tehdit ve adam yaralama'' iddiasıyla şikayetçi olmuş ve haklarında dava açılmıştı.




AA