İstanbul 4. İş Mahkemesi’nde, bir avukat ara karar okunurken ayağa kalkmayınca hakim sinirlenip avukatın oturduğu sandalyeyi kaldırtmıştı. Olay gümdeme bomba gibi düşmüş, baroların tepkileri çığ gibi büyümüştü.

Dün ise Denizli'de tam tersi bir olay yaşandı. Denizli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde duruşma öncesinde avukatların sandalye ihtiyacını kürsüden inerek kendi imkanlarıyla temin eden Hakim Ünal Yalçınkaya büyük takdir topladı. 

MEHMET ALİ AY / HUKUKİ HABER

>> TBB, avukatı tehdit eden hakimi sildi!

Av. Halil Sarı olayı şöyle anlattı:

DENİZLİ'DE NEZAKETİ VE ÇALIŞKANLIĞIYLA ÖRNEK HAKİMLER VAR...

Yaşadığımız süreçte bir kısım duruşma salonlarında avukatın yargının kurucu unsurlarından birisi olduğunu unutan, yargı dünyamızın çözüm bekleyen çok önemli sorunları varken avukatın oturup kalkmasıyla uğraşan ve avukatın sandalyesini kaldırtmayı bile kendisine iş edinen olumsuz örnek oluşturan hakimler varken, olumsuz örnekleri eleştirdiğimiz gibi olumlu örnekleri de paylaşmak gerektiğini düşündüğüm için bugün yaşadığımız bir durumu paylaşmak istedim.

Denizli 2. Asliye Ceza Mahkemesi' nde Avukat meslektaşlarımız Halil İbrahim Yılmaz, Murat Mintaş, İlyas Özcan 'la birlikte duruşmamız vardı, meslektaşımız Avukat Bilge Gündoğdu da duruşma beklemekteydi. Duruşmanın başlayacağı sırada taraf vekillerinin bulunacağı bölümde birer sandalye olup diğer vekiller için sandalye olmaması üzerine mahkeme hakimimiz Ünal Yalçınkaya kürsüden inerek kendisi sandalyeyi temin edip bizim bulunduğumuz bölüme bırakarak olması gereken nezaket örneğini gösterdi.

Her zaman meslektaşlarımıza nezaketiyle, çalışkan hukukçu kimliğiyle örnek Denizli Hakimlerimizden biri olan Ünal Yalçınkaya'ya teşekkür ediyorum. (hukukihaber.net)

>> HAKİMDEN AVUKATA ŞOK TEHDİT!


>> İSTANBUL BAROSU, SERT ÇIKTI!