Çanakkale Barosu'na kayıtlı bir grup avukat, adliye önünde toplanıp Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na kadar yürüyerek terörü protesto etti.
 
Çanakkale Adliyesi önünde toplanan Çanakkale Barosu'na kayıtlı bir grup avukat, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki hain saldırıyı kınayan avukatlar, şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Çanakkale Baro Başkanı Avukat Tülay Ömercioğlu, "Hakkari Çukurca'da şehit edilen güvenlik görevlilerinin ocağına değil, tüm Türkiye'deki ocaklara ateş düşmüş durumdadır. Ben şu anda bu sözleri söylerken boğazımda 24 tane boğum oluşuyor. Bugüne kadar hepimiz, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' cümlelerini birçok kere duyduk. 'Vatan sağ olsun' sözleriyle hep beraber seslendik. 'Hainler mutlak suretle cezalarını bulacak' diye hep dinledik. 'Sözün bittiği yerdir' sözlerini bugüne kadar artık dinlemekten bıktık. Biz bugün burada sözün bittiğini söylüyor ve susuyoruz. Hükümetten tutun da güvenlik güçlerine kadar herkesin bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.
 
CEZALAR YETERSİZ

Terör suçlarına karşı cezaların yetersiz olduğunu belirten Ömercioğlu, "Bu suçlarla ilgili daha derin cezaların getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yeterli bir ceza sistemi yok. Biz bugüne kadar verilen cezaların etkili olmadığını gördük. Ancak artık bu olayların gerçekleşmesinde rol oynayan odak notlarının da bulunması gerekiyor. Bugün yaşadığımız üzüntüyü bizim kardeşlik duyguları beslediğimiz bir çok Kürt vatandaşımızın da yaşadığına inanıyoruz. Kardeşlik duygularını ortadan kaldırmaya çalışan güçler var. Bunların bulunması gerekli" dedi. - Çanakkale

Doğan Haber Ajansı