Çetin Doğan'ın avukatı, aynı zamanda Tuğgeneral Süha Tanyeri ve Albay Dursun Çiçek için de itiraz dilekçesi verdi.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in avukatı da, itiraz ve reddi hakim talebinde bulundu.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in avukatı Dinçer Eskiyerli, yakalama emrine ilişkin itirazını içeren dilekçesini İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine verdi.

Avukat Eskiyerli, reddi hakim talebini içeren dilekçesini de İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesine sundu.

Mahkemenin kararında, açıkça hukuk ihlali olduğunu belirten Eskiyerli, "Yakalama kararı tatbikata aykırı. Örnek, ilk ifadesinin ardından, Savcılık tarafından sabit ikametgah sahibi olması ve davete icabet etmesi dolayısıyla serbest bırakıldı. Aradan geçen süre içerisinde tüm deliller toplandıktan sonra, suçun vasfında hiçbir değişiklik olmamasına rağmen tensip kararıyla yakalama kararı alınması hukuka aykırıdır. Hata tabiri biraz hafif kalır. Bu şekildeki bir kararla mahkeme tarafsızlığını bizce yitirdi" dedi.

Reddi hakim taleplerine ilişkin mahkemelerin vereceği kararları bekleyeceklerini ifade eden Eskiyerli, bu süre sonunda gerekeni yapacaklarını söyledi.

Örnek'in mahkemeye zorla getirilmesi gibi bir durumda ne yapacakları şeklindeki bir soruya avukat Eskiyerli, böyle bir şey olmadan bu konuda konuşmak istemediğini dile getirdi.

Özden Örnek'in, Adliyeye gelip gelmeyeceğine ilişkin başka bir soruya da Eskiyerli, taleplerin değerlendirilmesinin ardından gerekeni yapacaklarını belirtti.

Koramiral Otuzbiroğlu'nun avukatı da itiraz etti

Bu arada, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu'nun avukatlarınca da yakalama emrine itiraz edildiği öğrenildi. Yakalama emrine ilişkin tebligat ulaşmayan Otuzbiroğlu'nun görevinin başında olduğu kaydedildi.

Yine, Korgeneral Yurdaer Olcan'ın avukatı Armağan Güner tarafından da yakalama emrine itiraz edildi. Güner, müvekkilinin boyun fıtığı ameliyatı olduktan sonra 3 ay hava değişimi aldığını ve istirahatte olduğunu kaydetti.

Yakalama kararı cuma günü çıktı


Karar, cuma günü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alınmıştı.

102 isim arasında, eski kuvvet komutanları Özden Örnek ve İbrahim Fırtına, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü ile muvazzaf subaylar Kadir Sağdıç ve Yurdaer olcan da var.

"İrticayla mücadele eylem planı'' davasının tutuklu sanığı kurmay albay Dursun Çiçek de hakkında yakalama kararı çıkarılan isimler arasında.

İddianamede, 196 şüphelinin adı geçiyor. Bir numaralı sanık ise eski Birinci Ordu Komutanı emekli Oorgeneral Çetin Doğan.

Çetin Doğan yorğun bakımda

Dün Bodrum - Milas Havaalanı'nda gözaltına alınan Çetin Doğan, "yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı" nedeniyle Siyami Ersek Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altında.

Bodrum'dan sivil polisler eşliğinde İstanbul'a getirilen Doğan, ilk önce Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Doğan, "yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı" nedeniyle, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderildi.

Doğan, fakültenin acil dahiliye ve nöroloji servisinde müşahade altına alındıktan bir süre sonra ambulansla Siyami Ersek Hastanesi'ne sevkedildi.



Cnn Türk