Eyleme Bin 500 avukat ve YARSAV ile Yargı-Sen temsilcileri katıldı.

İstanbul Barosu yönetim kurulu üyeleri, Aydın Barosu Başkanı Sümer Germen ve yönetimi de destek verdi.

Biber gazlarını, TOMA’ları, copları, baskıları, sansürü, yargılama ve ceza tehditlerini protesto etmek için 12.30’da adliye çevresinde toplanıp el ele zincir oluşturan avukatlar, “Reddediyoruz, kabullenmiyoruz! Biber gazlarına, TOMA’lara, eli sopalılara, coplara, baskılara, sansüre, yargılama ve ceza tehditlerine boyun eğmeyeceğiz.

Geçit yok. Biz Varız. Düzenlenecek eyleme herkesin katılmasını bekliyoruz. Bu eylem herkesin sesi olacak” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

İzmir Barosu’na kayıtlı 2 bin avukat, ’bağımsız yargının güvencesi, savunmanın onurlu temsilcileri’ olduklarını söyleyerek, Bayraklı Adliyesi çevresinde ’Adalet ve vicdan için el ele’ sloganıyla zincir oluşturdu.

İzmir Adliyesi C Kapısı önünde basın açıklamasıyla başlayan eylemde, Baro Başkanı Ercan Demir, "Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti için, bağımsız yargı ve özgür savunma için, haklar ve özgürlükler için, adalet ve vicdan için direneceğiz. Yargının kurucu unsuru olan tüm hukukçuları, avukatları, hakimleri, savcıları, bağımsız yargı ve hukuk devleti için mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

Basın açıklamasını okuyan Demir, Başbakan Erdoğan’ın "Ben yargıya talimat verdim, gereğini yapacaklar", "Evet konuştum Adalet Bakanımla, bu normal bir şey" diyerek kabul ettiği yürütmenin yargıya müdahalesini eleştirmelerine, yargı bağımsızlığı olmayan bir ülkede hiç kimsenin hukuk güvenliğine sahip olmayacağını ve yurttaşların adaleti başka yerde aramalarına yol açacağını haykırmalarına engel olmaya çalışıldığını söyledi.

Yolsuzluk soruşturmalarında delillerin bizzat başbakan tarafından karartıldığını, mahkemelerin verdiği dinleme kararları ile kaydedilen tapelerin yasa değişikliğiyle silindiğini, savcıların, emniyet müdürlerinin görev yerlerinin değiştirilmesinin suç ortaklarının hukuk dışı hesaplaşması olduğunu saklamaya çalışıldığını dile getiren Demir, hukuka aykırı dinlemeler ile yargıya müdahale arasında bir seçime zorlanıldığını belirtti.

Avukatlar daha önce de adliye içinde Berkin Elvan’ı anmak için ’sesiz oturma eylemi’ yapmıştı.

İşte eylemden fotoğraflar...




BANU ŞEN - İZMİR / DHA