15 ve 29 Ekim tarihlerinde iki aşamada gerçekleştirilen çalıştaya, Adana Barosu avukatları ve Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çeker katıldı.

Çalıştay’da Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile Türkiye’deki avukatlık mevzuatındaki ortak ve farklı yönler ve ayrıca, Türkiye’de avukatların karşılaştığı sorunlar tartışıldı.

Prof. Dr. Mustafa Çeker, hukuk fakültelerindeki eğitimle mesleğe başladıktan sonraki süreç arasındaki köprülerin artırılması gerektiğini, avukatlık, hakimlik ve savcılık mesleğinin öğrencilere tanıtılması gerektiğini ifade etti.

Çalıştayda, stajyerlere mali ve sosyal güvence desteği sağlanması, avukatlık stajına kabul sınavı ve mesleğe kabul mülakatının yapılması, uzman avukatlık veya kıdemlilik statüsünün avukatlık mesleğine kazandırılması, avukatların bilgi ve belgeye vekaletnamesiz ve internet (UYAP) üzerinden ulaşabilmesi, arabulucu ve uzlaştırıcıların sadece avukatlardan tercih edilmesi, avukat ortaklıklarının cazip hale getirilmesi için vergi avantajı veya personel desteğinin sağlanması, mesleki sorumluluk sigortasının zorunlu hale getirilmesi, Hukuk Risk Sigortasının topluma kazandırılması, arama yasağının avukatlarda hakim savcılarla aynı koşullara getirilmesi hakkında kararlar alındı.


İHA