Mersin 6. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada karar 23 Mayıs günü çıktı. 4 sanıklı davada yargılanan isimler avukatlar İ. Ç. ve Ö. K. ile, terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında meslekten atılan tutuklu iki eski polis müdürü yer alıyordu.

‘AVUKATA AİT GÖRÜNTÜLERİ POLİSE VERDİLER’ İDDİASI

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar, Avukat M.A.’ya yönelik “Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek ve özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmekle” suçlanıyordu.

İddianameye göre, daha önce M. A. ile birlikte çalışan Avukat Ö.K., A.’nın bir kadınla olan görüntülerini elde ederek bir başka avukat İ. Ç.’ye verdi. İddianameye göre Avukat Ç. de bu görüntüleri dönemin iki Mersin İstihbarat Şube eski Müdürü A. Ç., Mersin Emniyet Müdürlüğünde görevli eski komiser İ. A. ile paylaştı.

MAHKEME: DOSYADA DELİL YOK

İkisi tutuksuz 4 sanıklı davada mahkeme 5’inci celsede kararını verdi. Son savunması sorulan İ. Ç.’nin avukatı “Dosyada, müvekkil aleyhine herhangi bir delil yoktur. İddianame farazi olarak düzenlenmiş. Müvekkilin atılı suçu işlediğine dair herhangi bir delilin mevcut olmaması nedeniyle beraatine karar verilmesini talep ederiz” dedi. Ö. K. adına savunma yapan avukatı ise “Müvekkilin, katılan M. A. ile arasında hiçbir husumet bulunmamaktadır. Atılı suçtan beraat kararı verilmesini talep ederiz” dedi.

Mahkemenin kararı, Bölge Adliye Mahkemesi 6'ıncı Ceza Dairesi'ne taşındı. Daire, mahkemenin kararında hukuka aykırılık bulunmadığına hükmederek, istinaf başvurusunu esastan reddetti. Karar oy birliği ile alındı.