Anayasa Mahkemesi’ne 300 metre mesafede gerçekleşen bir cinayet olayı yüksek mahkemenin güvenlik kameralarındaki zaafı ortaya çıkardı. Cinayeti çözmek için yüksek mahkemenin yola bakan güvenlik kameralarının görüntülerini isteyen savcılık, mahkemeye ait kameraların yakın mesafeden geçen araçların plakalarını dahi okuyamadığını belirledi. Cinayet saatinde yoldan geçen tüm araçları tespit etmeye çalışan savcılık görüntülerin çözünürlüğünün çok düşük olduğunu tespit etti. Kalitesiz görüntü nedeniyle beklenen deliller elde edilemedi.
 
Sadece araç ayırımı yapabiliyor
 
Yüksek Mahkemeye ait güvenlik güvenlik kameralarının sonuç vermemesi üzerine savcılğın yürüttüğü cinayet soruşturmasının uzaması bekleniyor. Öte yandan mahkemeye ait kameralardan sadece araç niteliği ayrımı yapılabildiği ortaya çıktı. Ayrıntı tespit edilemeyen AYM kameralarından sadece yoldan geçen araçların markaları tespit edilebildi.
 
Soruşturma tıkanma noktasında
 
Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü bir çok soruşturmada olayın çözümü için Mobese güvenlik kameralarının görüntülerine başvuruluyor. Ancak kurum ve kuruluşlardan şu ana kadar istenen görüntülerde yüzlerin dahi seçilemeyecek halde olduğu tespit edildi. Güvenliği sağlayarak suçluların yakalanmasına yardımcı olacak kameraların plaka okuyamaması birçok bilgiye ulaşmayı kısıtlıyor. Görüntülerin çözünürlüğünün çok az olması nedeniyle bir çok soruşturma tıkanma noktasına gelirken güvenlik tedbirleri için yetkililer çözünürlüğü yüksek kameraların kullanılması gerektiğini bildirdi. MUSTAFA TÜRK ANKARA
 
Kör noktalarda da sıkıntı var: Anayasa Mahkemesi yetkililerinden alınan bilgiye göre Yüksek Mahkemedeki güvenlik kameralarının Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş tarihinde takıldığı ve bu konuda uzman olduğu belirtilen bir elektronik mühendisi tarafından geliştirildiği bildirildi. Kameraların kayıtlarının yaklaşık bir hafta tutulduğu belirtilirken 24 saat esasına göre kameraların kayıt yaptığı bildirildi. Yetkililer kör noktalarda görüntü almada sıkıntı yaşandığını da ifade etti.




Star