MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti meclis grubunda konuştu. Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:
MHP'yi  hedef alan çok ortaklı saldırı ve operasyonun kumanda merkezinde yangın çıkmıştır. Karanlık senaryolar muhattaplarına dönmüştür.
CHP kaosun dibinde, anlaşmazlıkların girdabındadır. Bugün 'oyun var' diye sızlananlar, dün bize karşı oynanan oyunlarda figüranlık rolüne bürünmekten utanmamışlardı. CHP'nin yanında hizalanan diğerler ise dağılmış, vurgun yemiş haldedir. MHP'nin varlığını kafeslemek, ülkülerini kötülemek için her yolu deneyen gafillere oksijen çadırı görevi gören CHP, sonunda kazdığı kuyuya düşmekten kurtulamamıştır.

Elbette CHP’de yaşananlar bizim doğrudan ilgi sahamız içinde değildir. Ancak bir hakkı teslim, bir doğruyu tespit amacıyla lafımızı esirgemeyeceğiz. 16 Nisan’dan hemen sonra yeni bir parti kurma konusunda mekik dokuyan, zemin yoklayan, hava koklayan, maksatlı ziyaretlerle iş birliği kanalları açmaya yeltenenler hayal aleminden hala çıkamayan siyasi mağluplardır. Türk milleti 16 Nisan’da herkese yerini göstermiş, dersini vermiştir. Türkiye yeni bir hükümet sistemine geçmiştir. Bu demokratik sonucu hazım ve sindirim güçlükleri çekenlerin hayır iradesini siyasileştirip bir alanda toplama emelleri olmayacak duaya amin demekle eşdeğerdir.
MHP siyasetteki kıpırdamaların, beklenti ve ittifak arayışlarının sonu olmayan bir macera olduğuna inanıyor. Biz kirli ve ucuz siyasetin batağına sağlanmadık. Sonra da saplanmayacağız.

İDAM ÇIKIŞI
AB, Türkiye'ye şaşı bakışını, sorunlu tavrını muhafaza etmektedir. Adeta Hristiyan kulübü gibi hareket etmekte bir sakınca görmemektedir. AB'nin FETÖ'ye ve PKK'ya yaklaşımı son derece tutarsız ve rahatsız edicidir. Türkiye'nin AB macerası anlam ve bağlayıcılığını çoktan kaybetmiştir. Özellikle siyasi denetimn kararı sonrası AB'nin inandırıcılığı yok denecek kadar azalmıştır.

Bazı AB ülkeleri, idam cezası ile igili olası bir referanduma izin vermeyeceklerini açıkladılar. Peki terör örgütlerine destek vermek Avrupa değerlerinin bir parşası mıdır. PKK ve FETÖ'cülerin elinden tutmak AB değerlerinin neresinde yazılıdır. Tekrar ediyorum ve bir kez daha kararlığımı açıklıyorum. İdam cezasının getirilmesi hususunda MHP bütün gücüyle vardır ve burdadır; bu bahsin kapanmasını acilen beklemektedir. Vatan hainlerine cezaysa ceza, idamsa idam. İşte er meydanı işte Türkiye Büyük Millet Meclisi.
İdam cezası toplumsal bir talep midir, evet. Adalet ve Kalkınma Partisi destek midir, evet. Cumhurbaşkanı önüne gelirse onaylayacağını söylemiş midir, evet. O halde, durmayalım, alttan almayalım, gecikmeyelim, Türkiye'nin kendi göbek bağını nasıl keseceğini herkese gösterelim."

TOPBAŞ'IN DAMADI KAVURMACI'NIN TAHLİYESİ
Devlet Bahçeli grup toplantısının ardından ise gazetecilerin sorularını cevapladı.
(İstanbul Büyükşenir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesi tartışmaları) "FETÖ ile mücadele kesintisiz sürdürülmelidir. Kim olursa, nereye kadar uzanırsa, kimin yakını olursa olsun herhangi bir ayrıcalık tanınmamalıdır. Ancak Türkiye'de tıbba güvenmek gerekir. Tıp insanları ölümcül bir hastalığın olduğu kararında olursa mahkemenin kararına da saygı duymak gerekir. Ancak öyle bir hastalığı da duyulmamıştır. 113 bin insanımızın istismarını bir kişi ile başka türlü alanlara çekmek doğru olmaz. Ben şahsen doğru bulmuyorum. Ergenekon davaları sırasında çok büyük hastalığı olan bir şahsın hayatını kaybetmesi de düşündürücü bir örnek olarak ortadadır."

ERKEN SEÇİM İDDİALARI
(Erken seçim iddiaları) "Hangi Kasım? 2019 diyorsan erken seçim değil normal seçim olur. Onu diyorsanız (Kasım 2017) o olmaz, gerek de yoktur diye düşünüyorum."

MUHARREM İNCE'YE YANIT
Devlet Bahçeli, CHP’li Muharrem İnce’nin 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için “İkinci bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakasına izin vermeyiz” sözlerini değerlendirdi. Bahçeli konuyla ilgili soruya şu cevabı verdi: "Muharrem İnce Bey ayrıntılı bir değerlendirmeyle konuşma yapmıyor. Siyaseti kendi çıkarları doğrultusunda istismar ediyor.Ekmeleddin Bey şu an partimizin milletvekilidir. Nasıl aday olduğu da herkes tarafından özellikle CHP’liler tarafından bilinir. Önce genel başkanlarına sorsun sonra açıklama yapsın Muharrem ince Bey. Biraz da ince davransın."


Hürriyet