İngiliz bulvar gazetesi Daily Mail'in internet sayfasında manşetten verdiği haberde, 56 yaşındaki İngiliz Catherine Bury'nin doğumgünü partisini pompalı tüfekle basan Türk bahçıvan V.A.'nın dehşet saçtığı belirtildi.

Haberde, Catherine Bury'yi öldüren Türk saldırganın, İngiliz vatandaşları 24 yaşındaki Alex Bury ve 87 yaşındaki Cecille Bury'yi de yaraladığı ifade edildi.

Haberde, Türkiye'deki turistik bölge Dalyan'da lüks bir bir villada yaşayan Catherine Bury'nin geçtiğimiz Cuma günü bahçıvan V.A. tarafından ölümle tehdit edildiği, İngiliz kadının jandarmaya başvurarak şikayetçi olduğu belirtildi.

Dalyan'da yaşayan Catherine Bury cinayete kurban gitti.

Jandarma tarafından gözaltına alınan V.A.'nın serbest bırakıldıktan sonra 56 yaşındaki Catherine Bury'nin doğumgünü partisini pompalı tüfekle bastığı vurgulandı.

Partiyi basan Türk zanlının, 24 yaşındaki Alex Bury'yi bacağından yaraladığı, 87 yaşındaki Cecille Bury'yi de sırtından vurduğu ifade edildi.

Katilden kaçan Catherine Bury'nin kendisini banyoya kilitlediği ancak V.A'nın banyo kapısını pompalı tüfekle havaya uçurarak, İngiliz kadını 4 kurşunla öldürdüğü belirtildi.

Muğla'nın Dalyan beldesinde villa sahibi olan Catherine Bury'nin olay yerinde yaşamını yitirdiği, yaralı Alex Bury'nin Muğla Üniversitesi Hastanesi'ne anne Cecille Bury'nin ise Fethiye'de bir hastaneye kaldırıldığı vurgulandı.

İngiliz Daily Mail gazetesi, bir İngiliz'i öldürüp ikisini yaralayan Türk bahçıvan V.A'nın cinayet sonrası polise teslim olduğu ve bugun mahkemeye çıkarılacağını belirtti.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan haberde de, İngiliz kadın ve iki akrabasının Türkiye'nin önemli tatil beldesi Dalyan'da doğumgünü partisinde saldırıya uğradığı dile getirildi.

Bahçıvan V.A. cinayeti işledikten sonra jandarmaya teslim oldu.

Haberde, İngiliz yetkililerin olaydan haberdar oldukları ve olayla yakından ilgilendikleri belirtildi.