2012 İlerleme raporunun son haline dair verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Ergin, raporla alakalı endişelerini dile getirdiklerini ifade etti.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin şöyle konuştu:

"Biz Türkiye'deki değişimi gelişimi ve yaşanan süreci paylaştık. Rapora ilave edilmesi gereken kendi görüşlerimizi ifade ettik ve doğrusu raporda Türkiye'deki tabloyu tam yansıtmayan bölümlere işaret ettik."

Adalet Bakanlığı başta olmak üzere Ankara'da çeşitli devlet ve parti binalarına atılan bomba ve yapılan saldırılar için Ergin, soruşturmanın devam ettiği için detaylı bir açıklama bu aşamada yapmak istemediğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Olayı bütün boyutlarıyla değerlendiriyoruz. Gerek olayda kullanılan silah ve mühimmat gerekse cereyan ediş biçimi gerekse görüntülerden elde edilen veriler hepsi çok titiz bir çalışmaya tabi tutuluyor. Türkiye şiddetle mücadele noktasında geçmişten gelen bir birikime sahip. Temenni edelim bunlar Türkiye'nin gündeminden çıksın ama bu yöntemleri kullananlar var oldukça Türkiye'nin savunma refleksleri de devam edecektir.”