Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı (2010-KPSS) Eğitim Bilimleri Testi sorularının sınavdan önce ele geçirildiği iddiaları ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyasında "Gizlilik Kararı" bulunduğundan soruşturmanın safahatı ve sonucu ile ilgili olarak henüz ÖSYM'ye ulaşmış bir bilgi bulunmadığını bildirdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün soru önergesini Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanlığı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından gelen bilgi notuyla yanıtladı. 
ÖSYM Başkanı Ali Demir'in bilgi notuyla soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı (2010-KPSS) Eğitim Bilimleri Testi sorularının sınavdan önce ele geçirildiği iddiaları ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu ve Yükseköğretim Kurulunca soruşturma ve inceleme başlatıldığını belirtti. 
Adalet Bakanı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyasında "Gizlilik Kararı" bulunduğundan soruşturmanın safahatı ve sonucu ile ilgili olarak henüz ÖSYM'ye ulaşmış bir bilgi bulunmadığını ifade etti.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de, soru önergesinde iddia edilen konulara ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın halen devam etmekte olduğunu bildirdi.
Anka