Bakan Eroğlu Valilik ziyaretinde ilk olarak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Ağaçlandırma çalışmaları başlatılan '2 milyon ağaç dikme' kampanyasının ilk ağacını Burdur Valiliği bahçesine dikti. Burdur Valisi Süleyman Tapsız ile birlikte ağaç diken Bakan Eroğlu, ağacın can suyunu bolca döktü. Tören mangasını selamlayan Bakan Eroğlu, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.


Burdur Valisi Süleyman Tapsız, valilik makamında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu'na Burdur hakkında bilgi verdi. Burdur'un kendisi için büyük önem arz ettiğini belirten Eroğlu, Burdur Belediye Meclisi tarafından kendisine verilen Fahri Hemşerilik Beratı'nın kendisini çok onurlandırdığını söyledi.


Burdur'un tarım ve hayvancılık kenti olduğunu aktaran Bakan Eroğlu, Burdur etiketli bir peynir ve süt fabrikasının olmasını istedi. İşadamlarının orman arazisi olarak geçen ve Burdur-Isparta Karayolu üzerinde bulunan eski traktör fabrikası alanını istihdam için kiralayabileceğini belirten Bakan Eroğlu, 2b Kanunu'nun Meclis Genel Kurulu'nda Salı yada Çarşamba günü görüşüleceğini söyledi. 2B yasası'nı anlatan Bakan Eroğlu, "2B Yasası, hükümetimizin yasa taslağı ile Salı yada Çarşamba günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Biliyorsunuz 2B Yasası kangren olmuş bir meseledir. Orman kadastrosunun yüzde 95'ini tamamladık. 2B Kanunu ile sadece orman vasfını kaybetmiş arazileri değil hazineye ait olup vatandaşların kullandığı arazilerin de satılacak. Bedelleri peşin ödeyenlere indirim, peşin ödemeyenlere faizsiz taksit imkanı sunulacak. Ayrıca elinde tapusu olan ve daha sonra alınan tapular da, vatandaşımız bize gelip tapusunu gösterecek ve bedelsiz tapusunu vereceğiz. Devletin bir kurumunun verdiği hakkı başka bir kurumun almaya hakkı yok" diye konuştu.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Bakan Eroğlu'na Burdur ziyareti sebebiyle Teke Yöresi çalgısı sipsi armağan etti. Bakan Eroğlu bir sonraki ziyaretinde sipsi çalmayı öğrenerek sipsi çalarak Burdur'a geleceği söyledi.
Bakan Eroğlu, daha sonra Ankara'ya hareket etti.



İHA