Seçim çalışmaları çerçevesinde Alanya'a gelen Bakan Gönül, AK Parti Antalya milletvekilli adaylarıyla birlikte çeşitli ziyaretlerde bulundu. Adaylarla İskele Meydanı'nda bir restoranda kahvaltı yapan Gönül, daha sonra Kızılkule ve Medreseönü'nde milletvekili adaylarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Gönül, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ve Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bedelli askerliğe ilişkin seçim vaatlerini hatırlatması üzerine Bakan Vecdi Gönül, ''İktidara gelsinler bakalım. Gelebiliyorlar mı önce, sonra yapabiliyorlar mı? Ona bakmak lazım. Hesaplarımıza göre bugün için terör devam ettiği müddetçe, asker ihtiyacı devam ettiği müddetçe bedelliye imkan olmadığını düşünüyoruz. Yoksa kanunda zaten bedelli var. Bedelli yeni bir şey değil. 1111 Sayılı Kanun'un 10. maddesi şu anda yürürlükte ve bedelli var. Ama Genelkurmay Başkanlığı'nın asker ihtiyacı devam ettiği için kanunun bu maddesini uygulama imkanı olmuyor. Yani bedelli yeni bir şey değil. Zaten kanun da bir hukuk. Ama tabi bir başka partinin programı hakkında bir şey söylemek istemem. Hükümete geldikleri zaman yapıp yapmayacaklarını görürüz." diye konuştu.

"BİR MÜSABAKA İÇİNDE DEĞİLİZ"

"Antalya'da CHP eski genel başkanına karşı adaysınız. Baykal ile aynı memleketten aday olmanızı nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki soruya ise Gönül, kendisinin kimseye karşı aday olmadığını ifade etti. Kendi anlayışları ve hizmet programları olduğunu belirten Bakan Gönül, şöyle devam etti: "Biz kimseye karşı aday değiliz. Bizim kendi meselelerimiz ve anlayışımız var. Kendi hizmet programımız var. Biz onun devamı ve gayreti içerisindeyiz. Yoksa hiç kimseyi de karşımıza da almıyoruz. Kendimizi kimseyle her hangi bir şekilde bir müsabaka içerisindeymişiz gibi görmüyoruz."

AK Parti'nin Antalya'dan çıkaracağı milletvekili sayısına yönelik tahmini sorulan Gönül, 14. adayın da aralarında olduğunu belirterek, "Arkadaşımıza saygı duymuyor musunuz? 14. sıradaki adayımızdan vazgeçelim mi istiyorsunuz?" şeklinde konuştu.

"Bakanlık döneminiz çok yoğundu. Ergenekon davaları vardı. En çok zorlandığınız dönem hangi dönemdi?" sorusuna cevap vermeyen Gönül, "Şimdi yorum yapacak ortamda değiliz. Arkadaşlarımızın yanında bunları yorum yapacak değiliz. Olaylarla ilgili bir şeyler sorarsanız cevaplayayım." karşılığını verdi.



(CİHAN)