Bakan Suat Kılıç, İstanbul Zeytinburnu'nda inşaatı devam eden Atatürk öğrenci yurdunu ziyaret etti. Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Kılıç, çok kısa bir süre sonra 6222 sayılı kanunun tamamen uygulanacağını açıkladı. Bakan Kılıç, "Savcılık makamları kimseden talimat almadan bağımsız bir şekilde görevlerini yerine getirirler. Dolayısıyla 6220 sayılı kanunla savcılık ve mahkeme uygulaması bakanlığımızın uygulamasının istediği uygulamalar değildir. Nihayetinde biz kanun çıkartırız, kanunları da hukuk adamları uygular. Biz o açıklamayı yapmadan öncede 6222 sayılı kanunu Türkiye'nin bazı bölgelerinde uygulamaya başlamıştık. Ben o gün de şunu söylemeye çalıştım. 81 ilimizin emniyet müdürleri ve 81 ilimizde başsavcılık tarafından görevlendirilen veya görevlendirilecek olan spor savcıları bulundukları yerlerde bu 6222 sayılı kanunu yerine getirdikleri zamanlarda bu tür çıkan olaylar bitecektir." diyerek konuştu. 


SERBEST BIRAKILANLARA KANUN UYGULANMAYACAĞI ANLAMINA GELMİYOR 

Serbest bırakılanların yargılamasının devam edeceğini kaydeden Bakan Suat Kılıç, "Dün yapılan uygulama ise yapılması gereken bir uygulamaydı ama maalesef bazılarını mutlu etmek mümkün değil. Gözaltına alınanlarda bırakıldı diye bir yıpratma kampanyası yargıya yönelik olarak yürütülüyor. Bunu haksız bir kampanya olarak değerlendiriyorum. Nihayetinde kimin tutuklu ya da tutuksuz yargılanacağındaki taktir mahkemenin." diyerek şunları söyledi: "Serbest bırakılanlara bu kanun uygulanmayacağı anlamına gelmiyor. Yargılanmalarına devam edilecektir. Ama ilk etapta kanundaki yaptırım ortaya kondu. Seyirden men cezası peşinen verildi. Onun dışında ki fiilleri ile ilgili olarak yargı kendileri hakkındaki işlevleri ortaya koyacak. Hüküm ise ihlas edilecek. Biraz sabırlı olmak lazım bu kanun sonuçta yeni bir kanun. Bu kanun emniyetimizin tam olarak kavrayabildiği ve yargının her bölümünde eşit bir şekilde uygulanan bir kanun değil. Az bir süre içerisinde bu kanun harfiyyen uygulanır olacak. Bu olaylarda bundan sonra tamamen son bulacaktır." 

"POLİS GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ"

İstanbul emniyetine yönelik yapılan suçlamaların haklı bir tarafı olmadığını belirten Suat Kılıç, "Burada İstanbul Emniyet'ne çok ciddi suçlamalar yapıldı. O suçlamalarında haklı bir tarafı olmadığını düşünüyorum. Çünkü polis olaylara neden olanları çok kısa bir sürede yakaladı ve yargı önüne çıkardı. Bu anlamda da görevini yerine getirdi." diye konuştu. Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan tekerlekli basketbol maçında çıkan olaylarda biber gazı kullanılmadığını ifade eden Kılıç, "Biber gazı sıkıldığı yönündeki iddialar ise doğru değildir. Yangın söndürme tüpleri olduğu tespit edildi ve görüntülerden de görüldü. Bu tüpleri de bazı kendini bilmez seyircinin sis oluşturmak amacı ile ortalığa sıktığı belirlendi." dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, inşaat alanından ayrılırken işçiler ile bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.