Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Barosu Başkanlığı'na seçilen Avukat Fevzi Konaç ve yeni Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ederek, 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu.

Taner Yıldız, Kayseri Adliyesi'ndeki baro hizmet bürosuna geldi. Bakan Yıldız'ı burada Kayseri Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu, Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fevzi Konaç, "Sayın bakanımızla geçmişte beraber çalıştık. Birlikte organizasyonlarda görev almıştık. O nedenle kendisi bizim için ağabeydir. Belediye meclislerinde görev almıştık. Sayın bakanımız Kayseri için önemli bir güç ve değer. Bu anlamda önemlidir. Biz kendisinin ülkemize de ciddi katkılar sağladığını biliyoruz. İyi güzel her şeyin yanındayız, eksikleri de söyleyerek, bir kardeşlik vazifesi yapmaya devam edeceğiz. Kayseri Barosu olarak her zaman gönlünü, kapısını siyasete açmış ve oradan istifade eden ve karşılıklı istifade ederek ülkeye faydalı olacak bir baro olmayı hedefliyoruz. Bu konuda sayın bakanımızın yanımızda olduğuna inanıyoruz. Kendisinin kapısını çalarak destek isteyeceğiz." dedi.

Baro başkanlığına yeni seçilen Fevzi Konaç ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik eden Bakan Yıldız, "Bu Kayseri adına tatlı bir rekabet. Sadece sanayi, ticaret ve diğer sektörleri ile Kayseri'nin büyümesi için aynı zamanda hukuk sektörü ile de katkıda bulunması gerekir." dedi.

Yıldız, vatandaşların en temel hak ve Hürriyet noktasında savunma haklarının düzenlenmesinde baronun, avukatların üzerlerine aldığı görevin önemli olduğuna vurgu yaptı. Yargı sisteminin en önemli parçası olduklarını belirten Yıldız, "Şimdiye kadar olan beraberliğimizi devam ettirecek ve değiştirecek olarak devam edecek. Biz Ankara hangi sıfatla olursa olsun hukuk ile ilgili çalışmalarda biz daima yanlarında olacağız. Kayseri adına biz kendilerine destek vereceğiz. Kamuoyu ile birlikte bunu paylaşmak istedik." diye konuştu.

Açıklamaların ardından Bakan Taner Yıldız, bir süre avukatlarla sohbet etti.



Cihan