TBMM (A.A) - 

     Ergin, TBMM Adalet Komisyonunda görüşülen ''Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'' üzerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.
     Bakan Ergin, cezaevlerinde 2 bin 506 çocuğun bulunduğunu, bunlardan 206'sının Terörle Mücadele Yasası kapsamında hürriyeti bağlayıcı cezadan olduğunu bildirdi. 206 sayısının yanıltmaması gerektiğini ifade eden Ergin, dışarıda tutuksuz yargılanan çocukların da bulunduğunu söyledi. Ergin, düzenlemenin sadece 206 çocuk için hazırlanmadığını vurguladı.
    
     -''SAMİMİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUM''-
    
     Anayasa Mahkemesi, yargı bağımsızlığı, mahkeme kararlarına uyulmasına ilişkin eleştirilere de yanıt veren Ergin, bu konuda ''herkesi samimi olmaya'' çağırdı.
     Ergin, bakanlar, milletvekilleri, komisyon başkanları, bürokratlar, yargı çalışanları, yargı derneklerinin buna saygı göstermesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     ''Burada 'filanca bakan, filanca bürokrat, komisyon başkanı şunu söyledi' deniliyor; öteki 'eski bakan HSYK ile görüşmüş' deniliyor. Anayasanın 138. maddesi, TCK'da adil yargılamayı etkileme gibi hükümler hepimizi ilzam eder. Sen şunu dedin, ben bunu dedimden öte, hepimizi bu konuda samimi olmaya davet ediyorum. Kimden gelirse gelsin sürmekte olan bir davayı etkileyebilecek mahiyette beyanlardan kaçınmamız gerekiyor. Mahkemelerin kararları elbette eleştirilebilir, hepimiz eleştiririz ama yargılama süreci devam ediyorken hepimizin bundan imtina etmesi lazım. Tanıklarla, gizli tanıklarla görüşerek, beyanlarla, bu davaları etkileyecek tavırlardan hepimizin kaçınması gerekiyor. Ancak bu sorun böyle aşılır.''