Erdoğan’ın yeniden genel başkanlığı üstlenmesinin ardından, tüm bakanlıklardan istediği 180 günlük eylem planı çalışmaları, Başbakanlık müsteşarının başkanlığında sürdürülüyor. Bakanlıklar, geçtiğimiz haftalarda hazırladıkları eylem planlarını Başbakanlığa gönderdi. Ancak bakanlıklardan gelen eylem planı ve projelerin sayısı beklenenin çok üstünde oldu.

ÖNCELİKLER AYIKLANDI
Bunlardan bir kısmının 180 günde tamamlanma sıkıntısı olduğu, bazılarının da vatandaşlara doğrudan ilgilendiren porjeler olmadığına karar verildi. 180 günlük eylem planında önceliğin, kısa vadede çözüm getirilecek sorunlara ilişkin olması ve vatandaşın hayatında rahatlama sağlayacaklardan seçilmesi kararlaştırıldı. 

SINIRLAMA GETİRİLDİ
Başbakanlık müsteşarının yanısıra tüm bakanlıkların müsteşarlarının katılımıyla yapılan bir kaç toplantıdan sonra, bakanlıklara “öncelikli olan 10 adet projenizi belirleyin ve bunları gönderin” talimatı verildi. Bu konu son Bakanlar Kurulu toplantısında da gündeme geldi. Bakanlıklar eylem planını revizyona aldı.

ERDOĞAN AÇIKLAYACAK
Önümüzdeki hafta son şekli verilecek 180 günlük eylem planı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı son toplantıda şekillenecek. Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle planlanan anma faaliyetlerinin ardından, 180 günlük eyleme planını açıklayacağı kaydedildi.


Hürriyet