"Kapitalizme Başkaldırının Mantığı ve Mekanizmaları: Felsefenin Yeni Bir Konumuna Doğru" ,"Ekonomi Politik,Teknik ve Küreselleşme", "Özne,Tinsellik ve Arzu:Felsefe ve Uygarlığın Sınırları", "Teknoloji Medya ve İktidar:Felsefe ve Yeni Dünyanın Ruhu", "Yazı,İmge ve Mekan:Felsefe, Edebiyat ve Sanat"," Domokrasi,Hukuk ve Komünote/Ortaklık:Felsefe ve Toplum, Aşk,Dostluk ve Felsefe" açık oturum konularının işleneceği konferansa dünyanın en önemli felsefecilerinden Giorgio Agamben, Jean-Luc Marion, Bernard Stiegler, Jean-Luc Nancy, Joan Copjec ve Gianni Vattimo'nun yanı sıra Bernard Aspe,Alain Brossat,Volkan Çelebi, Jodi Dean, Erich Hörl, Thomas Metzinger, Frederic Neyrat ve Ahmet Soysal da katılacak. 
Yeşilköy WOW Hoteli Konferans Merkezi'nde 30 Kasım Cuma günü saat 10.00'da başlayacak konferans 3 Aralık-Pazartesi günü sona erecek. 

Felsefenin beşiği olarak anılan Avrupa'da bile eşine rastlanmayan büyük bir konferansa ev sahipliği yapacaklarını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen," İnsanlığın en yüksek fikirleri ile en önemli olaylarına temel bir esin kaynağı oluşturan felsefe yenilikçiliği, sorgulayacılığı, üreticiliği, insana ve geleceğe açık oluşu ile tüm zamanların en değerli bilimi, bilimlerin bilimi adını almıştır. Bakırköy Belediyesi olarak,"Domokrasiler Çağında Uygarlık Konferansı" ile birlikte dünyanın yaşayan en önemli filozoflarını bir araya getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu filozofların dünyada ilk kez Bakırköy'de bir araya geliyor olması mutluluğumuzu ikiye katlıyor. Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da uzun yıllar hafızalardan çıkmayacak bu etkinlikle Bakırköy'ün dünya çapındaki kültüre ve onun en değerli uzantılarına açılıyor oluşuna bir kez daha tanıklık edeceğiz."dedi.