Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde görev yapan Doç. Dr. Osman Nuri Darcan (52), Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Kıvılcım Diker Darcan’la (44) geçtiğimiz hafta İstanbul’da evlendi. Balayı için ABD’nin Miami kentine giden çift, buradan da Orlando’ya geçti.

Darcan çifti, dün gece 01.45’te taksiden inip International Drive Caddesi’ndeki kaldığı Wyndham Oteli’nin otoparkına girdikleri sırada yanlarına koyu turuncu bir araba yaklaştı. Araçtan inen kısa saçlı, iri yapılı ve gür kaşları olan bir kişi silahını çekerek Kıvılcım Darcan’ın çantasını almak istedi. Osman Darcan’ın karşı koyması üzerine saldırgan silahını ateşledi.

Boğaziçili akademisyen ABD’de gaspçı kurbanı

OLAY YERİNDE ÖLDÜ
Osman Darcan vücuduna isabet eden kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybetti. Orange County Şerifi Ofisi’nden Yüzbaşı Angelo Nieves, düzenlediği basın toplantısında Osman Darcan’ın vücuduna çok sayıda kurşun isabet ettiğini, saldırıda eşinin yara almadığını ifade etti.

ÇANTAYI ALAMADI
Yüzbaşı Nieves ayrıca soyguncuların çantayı alamadan kaçtığını ve Kıvılcım Darcan’ın Türk elçiliği ile irtibata geçtiğini kaydetti. Sözcü Nieves olayın yaşandığı bölgenin son derece güvenli olduğunu da sözlerine ekledi. Polis, bölgede 10 yıldır turiste saldırı yaşanmadığını belirtti.


Hürriyet