Balıkesir merkezli, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ikinci dalgasında, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birliklerde gözaltına alınan 20 rütbeli askerden 6'sı tutuklandı. 

Operasyonun ikinci dalgasında, çoğunluğu 9. ve 6. Ana Jet Üs Komutanlıklarında diğerleri farklı illerde Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birliklerde 20 rütbeli asker gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Böylece, operasyonlar kapsamında 22 ilde gözaltına alınan toplam 40 şüpheliden 17'si tutuklanmış oldu.

İlk operasyon
Cumhuriyet savcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, ankesörlü/kontörlü telefonlar üzerinden mahrem imamlar ile irtibat kurdukları tespit edilen 19 rütbeli asker ile bir mahrem imam hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince geçen hafta Balıkesir, İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Amasya, Eskişehir, Ordu, Kütahya, Bitlis, Afyonkarahisar, Kocaeli, İzmir ve Şırnak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 9'u Balıkesir 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığında, 10'u Hava Kuvvetlerine bağlı komutanlıklarda olmak üzere 19 astsubay ve 1 mahrem imam gözaltına alınmıştı.

Operasyonda gözaltına alınan 19'u rütbeli asker, biri mahrem imam 20 şüpheli adliyeye sevk edilmiş, 11'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, diğer şüpheliler ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

AA