Balkanların Tercih Edilme Sebepleri

  • Yakın olması (otobüslü turlar dahi mevcut)
  • Ucuz olması
  • Çoğu ülkeye vizesiz gidebilme imkanı
  • Türk kültürüne ait izlerin bulunması
  • Sıcakkanlı insanlar
  • Lezzetli yiyecekler


Vizesiz Balkanlar tatili planlayarak, gezinize ekonomik bir yön verebilirsiniz. Balkan ülkelerinin arasında gelişmiş ve pratik bir ulaşım ağı olduğu için bu planlamayı yapmak daha kolay olacaktır. Ancak tatilinizle ilgili hiçbir şeyle uğraşmak istemiyorsanız, sizin için hazırlanmış Balkanlar turu paketlerini değerlendirebilirsiniz.

Balkan Seyahati Esnasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Konaklama: Kalacağınız oteli önceden ayarlamanız gerekiyor. Oteli seçerken daha önce kalanların yorumlarına muhakkak göz atın. Otelin konumunun tehlikeli bir bölgede olmadığından emin olun.
  • Hırsızlık: Dünyanın her ülkesinde olduğu gibi gideceğiniz yerde de değerli eşyalarınızı çaldırma ihtimaliniz var. Buna karşılık paranızı cüzdanınızda taşımak yerine parça parça farklı yerlerde koruyabilirsiniz.
  • Soğuk Hava: Eğer yaz aylarında seyahat etmeyecekseniz Türkiye’den daha soğuk bir havayla karşılaşacağınıza emin olabilirsiniz. Bu yüzden yanınıza kalın kıyafetler almayı unutmayın!
  • Döviz: Çoğu ülkede döviz bozdururken kurlardan dolayı fark yaşanabiliyor. Bazı dövizler ise bu farkı çok yüksek alarak beklemediğiniz bir şekilde size fark yansıtabiliyor. Bu yüzden para bozduracağınız yerde komisyon oranına ve kur değerlerine dikkat etmenizde fayda var.




Bireysel olarak seyahat edecekler için ağır bir çanta seyahatin çileye dönüşmesine neden olabilir. Sadece işinizi görecek pratik eşyaları alıp seyahat edebilir veya paket turlara dahil olduktan sonra bunların hiçbirini düşünmeyebilirsiniz.

Balkan rotası belirlemek, seyahat başlangıcının en önemli evresidir. Bir şehirden farklı bir şehre geçerken kullanacağınız ulaşım aracı, daha sonra hangi şehre gideceğiniz ve ödeyeceğiniz ücretim tamamı birbiriyle bağlantılıdır. Dönüş destinasyonunuzu da düşünerek doğru bir plan yapıp online biletlerinizi aldıktan sonra seyahat gününüzü beklemeye koyulabilirsiniz. Bazı durumlarda paket turlar bireysel turlardan daha ucuza gelmektedir. Erken rezervasyon ile Balkan turu satın alırsanız uçak bileti ve konaklamanın çok daha ekonomik olduğunu görebileceksiniz.

Balkanlarda Osmanlı izlerinin taşındığı birçok yapı bulunmaktadır. Uzun süre yaşadığımız bu topraklarda tarihin derinliklerine inebilir, eğlenceli gece hayatının da keyfini çıkarabilirsiniz. Dolu dolu bir seyahatin sizi beklediğini hatırlatmak istiyoruz.