İzmit ilçe merkezinde bulunan, özel bir bankada çalışan N.U. (33) isimli kadın iddiaya göre, yaklaşık 5 bin lira olan kredi borcunu kapatmak için bankada sorumlu olduğu kasa ve ATM'lerdeki hesaplarda oynama yapmıştı. Resmiyette, kasa ve ATM'lerdeki parayı tam gösteren, ancak eksik koyan N.U., bu yöntemle 2 sene içerisinde bankadan yaklaşık 1 milyon 800 bin lira almıştı. Aldığı paralarla eşiyle birlikte lüks bir hayat yaşayan N.U., kiralık ciplere binmiş ev ve araba satın almıştı.
 
Bankadaki kasa ve ATM'lerin devri sırasında yakalanacağını anlayan N.U., başının ağrıdığını ve eczaneden ilaç alacağını söyleyerek iş yerinden ayrılmış ve bir daha dönmemişti. Şikâyet üzerine polis ekipleri, N.U. ve eşi F.U.'yu, 22 Şubat'ta Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bulunan villalarında yakalamıştı. Kocaeli Adliyesi'ne sevk edilen zanlılardan N.U. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
 
Cumhuriyet savcısı da şüpheli hakkında zimmetine para geçirme ve görevini kötüye kullanmak gibi iddialarla 12–16 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açmıştı. Davanın ilk celsesi Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davaya tutuklu sanık N.U ile avukatı Fahri Örengül ile banka avukatları Songül Dinçel ve Aysun Torun katıldı. Davada ilk olarak sanık N.U. dinlendi.
 
Tutuklu sanık, "2–3 bin TL borcumu kapatmak için para aldım ama kapatamadım. Bu kez şans oyunları oynayarak çıkış yolu aradım ancak aldığım para miktarı gittikçe arttı. Benim hesabıma göre ben bankadan 1 milyon 100 bin TL aldım. Ancak banka bu paranın 1 milyon 850 bin 351 TL zimmet olduğunu söylüyor. Bunu kabul etmiyorum. Aslında kendime ve eşime ait olan paralarla bankanın paraları karışmıştır. Araçta bulunan dolar ve euro da eşime aittir. Ben 1 yılda iki kez denetim geçirdim. Eğer denetmenler işlerini iyi yapsalardı, belki benim bankadan aldığım para bu kadar olmazdı." diye konuştu.
 
Davada banka çalışanı Fatma Demet G. de tanık olarak dinlendi. Fatma Demet G., "Sanık bize ailesinin maddi durumunun iyi olduğunu söylediği için kendisinden şüphelenmemiştik. Olay günü sanığın kuyumcudan bilezik aldığını ve ödemeyi bankadan yaptığını söylediler. ATM'leri kontrol ettirdiğimizde ise olay ortaya çıktı. Yaptığımız tespitlerde bu para 1 milyon 850 bin 351 TL'dir." ifadelerini kullandı.

DURUŞMA ERTELENDİ
 
Sanık Ural'ın avukatı Fahri Örengül ise "Müvekkilim samimi olarak beyanda bulunmuştur. Banka, denetim görevini ihmal etmiştir. Eylem, zimmet suçunu değil ancak görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur." dedi. Mahkeme sanığın annesi ve eşinin taşınmazlarına tedbir kararı vererek, dosyanın bilirkişiye gönderilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına ve davanın 11 Haziran tarihine ertelenmesine karar verdi.