Protesto yürüyüşü sırasında yoğun biber gazına maruz kalan Çıtırık polisin böyle bir müdahaleye hakkı olmadığını söyledi. Biber gazını sıkmanın bir kuralı olduğunu belirten Çıtırık “Bana gazı sıkan polis kasıtlı olarak direk yüzüme sıktı. Yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi.
İşte Baro Başkanı Av. Mengücek Çıtırık’ın Hukuki Haber’e özel açıklamaları:
POLİSE BİR MUKAVEMET YOK
Orada bir protesto yürüyüşü yapılıyordu. Böyle bir müdahale etme şekli yok. Polise bir mukavemet olması lazım. Burada polise bir mukavemet yok ki. Veya onunla aynı düzeyde bir olayın olması lazım ama o da yok.
DİREK YÜZÜME SIKTI
 Polis biber gazını benim ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in direk gözüne sıktı. Resmen hedef alarak kasıtlı sıktı. Yüksek tansiyonum var. Kan basıncımı değiştiği için nefessiz kaldım. Normalde 1 metre mesafeden kullanılmaması lazım. Biber gazını sıkmanın bin tane talimatı var. Gazı sıkarken uyarmalı,  sağlık yönünden güvenlik tedbirlerinin alınması lazımdı.
KANUN DEVLETİ OLSA ÇIKARDIKLARI YASALARA UYARLAR
Burada bir kanun devleti olsa hiç olmazsa çıkardıkları yasalara uyarlar. Türkiye bunu böyle götüremez. Biz elimizden geldiğince doğruları söylemeye devam edeceğiz. Gazı sıkan polisi tespit edemedim. Hiçbir iz yoktu. İl emniyet müdürü vali ve o günkü  görevliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.

hukukihaber - ÖZEL