Güzel, Kars-Ardahan Bölge Barosunun ev sahipliğinde, Kars Kent Konseyi binasında, 19 Şubat'ta düzenlenen ve 26 baronun katıldığını toplantıya misafir olarak iştirak ettiğini belirterek, toplantının ardından hazırlanan sonuç bildirgesinde imzalarının yer almamasını talep etmelerine rağmen imzalarının kullanıldığını söyledi.

Sonuç bildirgesindeki bazı kararların siyasi içerikli olduğunu ileri süren Güzel, şunları kaydetti:
''Toplantının sonuç bildirgesinde imzam bilgim dışında kullanılmıştır. Ben misafir olarak toplantıya katıldım. Sonuç bildirgesinde de imzamın geçmemesini özellikle istedim. Ancak yine de ismimin kullanıldığını gördüm. Alınan bazı kararların siyasi içerikli olduğunu düşündüğüm için imzamın kullanılmamasını istedim. Ayrıca Ankara Barosu da toplantının ardından kamuoyuna bir takım açıklamalarda bulunmuştur. Bu açıklamalara da katılmadığımı kamuoyuna bildiririm.''

Toplantı sonrası açıklanan sonuç bildirgesinde, ''Türkiye'nin gereksinim duyduğu demokratik, sivil, yeni bir anayasanın yapılması zorunlu olup yeni anayasanın çoğulcu ve katılımcı yöntemle oluşturulması, bunun için de yüzde 10 seçim barajının kaldırılarak temsilde adaletin sağlanması şarttır.

Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nin devamı olan CMK 250. Madde ile Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri kaldırılmalıdır. Keza bu özel yetkili mahkemeler adil yargılanma hakkına ve tabii hakim ilkesine aykırı olup yargıda çift başlılık yaratmaktadır'' ifadeleri yer almıştı.




AA