Aydın Barosu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; "A.B.D.'nin Türkiye'de yaşayan yurttaşlarına bu saldırıya ilişkin önceden bir uyarı yaptığı gündeme düşmüş, uyarı mesajı medyada da paylaşılmıştır" hatırlatması yapılarak, Türkiye'nin istihbarat birimleri başta olmak üzere, devletin idaresinde bulunan ve halkımızın güvenliğini sağlamakla yükümlü olan kişiler, eğer kendileri bu saldırıyı öğrenemedi ise bile, en azından bu mesaj metnini bir istihbarat olarak değerlendirmişler midir" sorusu soruldu.

Açıklamada, Cumhuriyet Savcıları göreve çağrılarak, hain saldırıyı planlayıp, hayata geçirenlerle birlikte, olayda zaafı olanlar hakkında da soruşturma açılması için, açık suç duyurusunda bulunuldu. İşte o açıklama;

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYOR VE SORUMLULARI İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ.

Ardı arkası kesilmeyen alçak saldırılar canımızı almaya, canımızı yakmaya devam ediyor. Öncelikle, katledilen yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Başkentimiz Ankara kısa bir zamanda üç büyük terör saldırısı yaşamıştır. Ülkenin her yanında yaşayan yurttaşlarımız, sıradaki bombanın nerede patlayacağını bilmeksizin endişe içerisindedir. Türkiye ne yazık ki, basiretsiz idarelerle artık Ortadoğu bataklığının bir parçası görünümündedir.

Terörü lanetliyoruz ve lanetlemeye devam edeceğiz. Lanetlemekle, kınamakla terörün sonlandırılamayacağını da bizler çok iyi biliyoruz.

A.B.D.'nin Türkiye'de yaşayan yurttaşlarına bu saldırıya ilişkin önceden bir uyarı yaptığı gündeme düşmüş, uyarı mesajı medyada da paylaşılmıştır.

Türkiye'nin istihbarat birimleri başta olmak üzere, devletin idaresinde bulunan ve halkımızın güvenliğini sağlamakla yükümlü olan kişiler, eğer kendileri bu saldırıyı öğrenemedi ise bile, en azından bu mesaj metnini bir istihbarat olarak değerlendirmişler midir? Belli ki bu sorunun cevabı "hayır" dır. Oysa buna açık istihbarat denir. Cümle alemin duyduğunu, gördüğünü devleti idare edenler dikkate almamış görünmektedir.

Açık bir çağrı yapıyoruz. Hükümet mensupları ve istihbarat kurumlarını emanet ettikleri basiretsiz kadrolar, bizler  bir canımızı daha kaybetmeden koltuklarını terketmelidirler. Sorumluluk net bir şekilde kendilerine ait olup tamamını istifaya davet ediyoruz.

Yine; Cumhuriyet Savcılarını da, bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerle birlikte, en hafif deyişle ihmali olan sorumluluk ve makam sahipleri hakkında soruşturma başlatmaya çağırıyor ve açık bir suç duyurusunda bulunuyoruz.

Yaşadığımız son acı olması dileğiyle Milletimizin başı sağolsun.

Aydın Baro Başkanlığı