2015 yılında olduğu gibi bu yıl da aidatları düşüren İzmir Barosu Yönetimi adına açıklama yapan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, “göreve geldiğimizden bu yana bir meslek ve meslektaş odaklı düşünüyoruz.  Avukatların görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmeleri için ihtiyaç duydukları yaşam ve meslek şartlarının her geçen zorlaştığı bir dönemde, meslek sorunlarına ilişkin bir yandan seminerler, konferanslar düzenlerken bir yandan da aktif olarak sorunların çözümü için mücadele ediyoruz.  Milletvekillerine mektuplar yazıyoruz, önerilerimizi aktarıyoruz, yasa tasarısı çalışmaları yapıyoruz, baro başkanlarıyla toplantılar yapıyoruz. Baro üyelik aidatlarının düşürülmesine de bu çerçevede bakıyoruz ve bundan sonra da bu bakış açımızı sürdüreceğiz” dedi.

İzmir Barosu Yönetim Kurulu, 2016 yılı Baro aidatları 360,00 TL olarak belirledi. Baro aidatları Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksit halinde ödenecek.

Barodan yapılan açıklamada "
Baro aidatları yukarıda belirlenen dönemlerde ödenmediği takdirde Avukatlık Kanunu’nun 72. maddesine göre levhadan silme işlemi uygulaması zorunluluğu bulunduğundan zamanında ödemeye dikkat edilmesi önemle duyurulur." ifadesi kullanıldı.