İşte o açıklama;

KAMUOYU'NA

7 Ekim 2017 tarihinde Didim ilçemizde Eylem Gülçin Kanık'ın katledildiği haberi tarafımıza ulaşmıştır. Söz konusu olay maalesef ki ülkemiz şartlarında yaşanan nice cinayet vakasından bir tanesi olarak kayıtlara geçmiştir.

Kadına yönelik şiddet en başta, insan hakları ihlalidir ve Anayasal suçtur düsturundan hareketle; Aydın Barosu olarak sadece kadına yönelik şiddet değil; şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuz ve duymuş olduğumuz sosyal sorumluluk gereği ülke genelinde ulusal basına yansıyan ya da yansımayan birçok vakanın ve davanın takipçisi olduk; olmaya da devam edeceğiz. Bu bağlamda şimdiye kadar başta birçok meslektaşımızın ve yurttaşımızın uğradığı şiddet eylemlerinden kaynaklı davalara pek çok baro ile birlikte Aydın Barosu olarak müdahil olduk. Müdahile talebimiz kabul edilmediğinde ya vekalet alarak ya da gözlemci olarak yine bu davaları takip ettik.

Son olarak da ilimizde canavarca hisle işlenen Eylem Gülçin Kanık cinayeti meydana gelmiştir. Didim Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından söz konusu dosya hakkında gizlilik kararı verilmiş olup maktulün annesi ile iletişime geçilmiş baştan bu yana olay baromuzca yakından takip edilmiştir. Süreç devam ederken Eylem'in öldürülmesi ile ilgili 5 erkek yakalanmış ve şüphelilerin tamamı tutuklanmıştır. Yasal süreç tarafımızca takip edilmeye devam edecektir.

Aydın Barosu olarak bu vahim olay karşısında yargılama sürecinde davaya müdahil olup sanıkların en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız. Münevver Karabulutlar, Özgecan Aslanlar, Eylem Gülçin Kanıklar güvende yaşasın ve canından olmasın diye kadının insan hakları mücadelemiz, kadın cinayetleri ve şiddet son bulana kadar devam edecektir.

Biz şiddeti önlemek adına da, meydana geldiğinde adaletin yerini bulması adına da üzerimize düşeni bugüne kadar olduğu gibi yapmaya devam edeceğiz.

Ancak mesele davaların takibinden daha çok, şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesidir. Sorun eğitimdir. Sorun çocuklarımızı nasıl yetiştirdiğimizdir ve ne yazık ki sorun sorumsuzca yapılan açıklamalarla kadının çocuğa karşı gösterilen cahilce ve düşüncesizce, insanlıktan uzak yaklaşımlardır.

Tüm bunların son bulmasını dileyerek, bitene kadar şiddetle mücadeleye devam edeceğimizi, kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddete karşı herkesi en başta yetkilileri sorumlu davranmaya çağırdığımızı bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Saygılarımızla.

AYDIN BAROSU BAŞKANLIĞI