İzmir Barosu ve Avrupa Avukatlar Birliği üyesi Avukat Hüseyin Durdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini veren İzmir Barosu ve Avrupa Avukatlar Birliği üyesi Avukat Hüseyin Durdu, Başbakan Erdoğan'ın cezalandırılmasını istedi. Durdu, Başbakan Erdoğan'ın, Osmanlı Arşivleri binasının açılışında yaptığı konuşmada, "Taksim'de üç proje var. Doğa, tarih ve trafiğin tamamen yerin altına indirilmesi. Taksim'e cami de yapacağız. Bunun iznini CHP Genel Başkanı'ndan ya da bu birkaç çapulcudan alacak değilim" diyerek halkı aşağıladığını, kin ve düşmanlığı tahrik ettiğini öne sürdü. Başbakan Erdoğan'ın, Fas ziyareti öncesinde havalimanında yaptığı basın toplantısı sırasında, "Şu anda evlerinde bizim zorla tuttuğumuz, bu ülkenin en az yüzde 50'si var. Biz onlara 'aman sabırlı olun sakın bu oyuna gelmeyin' diyoruz" sözleriyle halkı böldüğünü, kin, düşmanlık, korku ve panik yarattığını ileri sürdü.

Başbakan'ın sözlerinden güç alan güvenlik güçlerinin, partinin elemanı gibi davrandığını öne süren Hüseyin Durdu, halka karşı orantısız güç kullanıldığını, ölenlerin, gözlerini kaybedenlerin, vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralananların olduğunu dile getirdi.

On sayfadan oluşan gazete haberlerini, konuya ilişkin temin edilebilen konuşmalara ilişkin CD'leri de delil olarak sunan Avukat Durdu, Başbakan Erdoğan'ın 'halkı kin ve düşmanlığı tahrik ve aşağılama', 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit', 'kasten adam öldürmeyi azmettirmek' ve 'kasten yaralamaya azmettirmek'ten cezalandırılmasını talep etti. Hakkında soruşturma açılabilmesi için, fezleke hazırlanarak TBMM'den izin talep edilmesini istedi.

Suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili açıklama yapan Avukat Hüseyin Durdu, "Umarım İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tüm bu savları, belgelerini ve kanıtlarını toplar ve sağlıklı bir değerlendirme yaparak, Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olması nedeniyle fezleke hazırlayarak, TBMM'den soruşturma açılması için izin ister" diye konuştu.