Kamuda işçi ile memur arasında olduğu gibi memurların kendi aralarında da büyük 'ücret adaletsizlikleri' bulunduğunu söyleyen Avcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "2006 yılında 'eşit işe eşit ücret' vaadiyle yaklaşık 1 milyon 300 bin memura 450 TL'lik denge tazminatını kararlaştırmış ve 2009 itibarıyla tamamlanması hedeflenmişti ve 136 TL'si verilmişti.

Kalan 314 TL'yi ödeme taahhüdünden vazgeçerek önümüze 'kamuda ücret dengesi' adıyla yeni bir ek ödeme planı getirildi. Yetki Bakanlar Kurulu'na verilerek süre 2011 yılına kadar uzatıldı. Fakat bu düzenlemeyle değil 'eşit işe eşit ücret' verilmesi kamuda ki yüksek maaş alan ve ücret dengesizliğine mesnet teşkil eden bazı memurlara ek ödeme yapabilmenin ve ücret uçurumunu daha da derinleştirmenin zemini hazırlandı. Bu uygulama milyonlarca memuru ve aile fertlerini üzen, onurunu inciten, adaletten ve eşitlikten yoksun bir uygulamadır. Bu nedenle sizden kamudaki ücret adaletsizliğini 2011 genel seçimlerine kadar düzeltmenizi ve adil, hakkaniyetli bir ücret politikası oluşturmanızı bekliyoruz" diye konuştu.
 

Birçok mağdur görevlisi mağdur

Devletin vazgeçilmez ve asli görevlerini ifa emek için görev yapmakta olan, 657 sayılı yasa ve ilgili mevzuat gereği yapılanlar haricinde herhangi bir adla ek ve yan ödeme, ikramiye ve döner sermaye almayan eğitim işkolu çalışanları başta olmak üzere birçok kamu görevlisinin mağdur durumda olduğunu savunan Avcı mektubunda, "Anayasamızın amir hükümleri uyarınca, memurların kahir ekseriyetinin aleyhine olan maaş adaletsizliğini sağlayan ücret politikalarının son bulması ve anılan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele her ay yapılan ek ödemelerin en yüksek tutarı üzerinden bu mağdur kesimlere de aylık ek ödeme yapılmasını arz ederim" dedi.


ANKA