Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çorum'da gazetecilerin soruları yanıtladı. Almanya Dışişleri Bakanının Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.
Bozdağ, "Alman Dışişleri Bakanı Gabriel'in açıklamalarının doğru olmadığı ortaya çıktı. Eşini tehdit eden kişinin Türk olmadığı ortaya çıktı. Gabriel, Alman ve dünya kamuoyuna yalan söylemiştir. Bu Alman siyasetçilerin seviyesini ve çapını göstermesi açısından önemli. Türkiye'ye gelirlerse çap konusunda yardımcı oluruz" dedi.

Adil Öksüz iddialarına yalanlama
Bizim muhalefetin eline ne geliyorsa hemen alıp kullanıyorlar. CHP'li siyasetçiler kim eline ne tutuşturuyorsa onu konuşuyorlar. Bu sadece Tezcan'ın işi değil, Sayın Kılıçdaroğlu da aynısını yapıyor. Açıkla diyoruz açıklamıyor. Açıklamıyorsan götür Cumhuriyet savcılarına ver onu da yapmıyorlar. Kirli bilgilerin partili troller tarafından yayılmasını hedefliyorlar. Sayın Tezcan daha önce de fişleme ile ilgili yalan şeyler söyledi. Ama dediği yalan çıktı. Şimdi Adil Öksüz ile ilgili konu aynı. Yakalama kararı çıkarılıyor. Havalimanlarında her yerde aranıyor ve Türk askeri ve polisi arıyor ve yakalamıyor.

İddia bu. Yani böyle birşey nasıl olabilir. Bunu bir gazetede haber yapıyor. İnsan sormaz mı bu Adil Öksüz kim? Doğum yeri nedir? Kimdir? İnsan bir araştırır bu FETÖ'cü Adil Öksüz mü? Bu kişi Bingöl Genç doğumlu Adil Öksüz. Buna bile bakmaya gerek duymuyorlar. Hiç araştırmadan balıklama atlıyorlar. Bu da fos çıkan bir haber. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. CHP'nin mumu yatsıya kadar bile yanmıyor. Yalan siyaset ile kimse iktidar olmaz.

MİT'in yeni yapısı
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın görev ve yetkileri değimemiştir. Sadece Cumhurbaşkanına bağlanıyor. MİT Müsteşarlığında toplanan kurul da eskiden beri vardı. Sadece Başkanı değişecek. Milli İstihbarat Teşkilatının askeri yerlerde de bilgi toplamasının altı tekrardan kalın şekilde çizilmiştir. Milletvekillerinin soruşturması ile ilgili düzenleme esasen demokratik bir değişikliktir.

Yenişafak