Avukat Sezer, 'Ergenekon' davasının tutuklu sanıklarından emekli Korgeneral Mehmet Eröz'ün mahkemeye verdiği dilekçede 'İnternet Andıcı'na ilişkin açıklamaları üzerine, yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında 'İnternet Andıcı'na ilişkin bazı haberlerin medyada yer aldığını belirten Sezer, daha önceki beyanlar ile soruşturma safhasında verilen ifadeden de hareket edilerek, açıklama yapılması gereği duyulduğunu kaydetti.

Sezer, Başbuğ'un, Genelkurmay Başkanlığı görevini devraldığı ilk günlerde, Bilgi Destek Dairesi'nin bir süreç içerisinde lağvedilmesi direktifini verdiğini ifade etti. Sezer, bu kapsamda, kamuoyunu bilgilendirmek için terörle mücadeleye öncelik verilerek 'terör örgütleri' ve 'laiklik karşıtı hareketler' dahil olmak üzere internet faaliyetinin dört alanda, Genelkurmay karargahı içindeki diğer birimlerde yürütülmesinin düşünüldüğünü vurguladı.

Bilgi Destek Dairesi'nin lağvedilmesine ilişkin çalışmaların bir süre devam ettiğini anlatan Sezer, bu kapsamda bu daireye ait dört Bilgi Destek Taburu'ndan ikisinin öncelikle, dairenin ise 11 Ağustos 2009'da lağvedildiğini belirtti.

İlkay Sezer, 4 Şubat 2009'da bir gazetede, 30 Ağustos 2008'den önce kurulmuş ve işletilmekte olan internet siteleri isimlerinin yer alması üzerine, bu sitelerin 5651 sayılı yasadaki şekil şartlarına uygun olmadığı görülünce, tüm faaliyetlerine hemen son verildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'4 Şubat 2009'dan 30 Ağustos 2010'a kadar olan süreçte Genelkurmay Başkanlığı'nın, resmi web sitesi hariç işletilmekte olduğu başka internet sitesi bulunmamaktadır. 'İnternet Andıcı' bir suç unsuru taşımamaktadır. Ancak varsayımlar üzerinden bu andıca suç unsuru yüklenilmeye gayret edilmekte ve 'İnternet Andıcı' adeta bir suç belgesine dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Eğer söz konusu andıçta bir suç unsuru görülse idi, soruşturma emrinin verilmesinde de tereddüt edilmezdi.'

Eröz, davanın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği dilekçede 'Sayın İlker Başbuğ'un internet andıcından haberi olmadığı şeklindeki beyanlar doğru değildir. Sayın İlker Başbuğ'a andıçla ilgili olarak defalarca bilgi verilmiştir. Andıcı zarfın içine koyarak imzaya gönderdik. İmzadan döndüğünde de Hasan Iğsız'a bilgi verdik. İnternet Andıcı ve yeni sitelerin kurulması Sayın Genelkurmay Başkanımızdan habersiz yapılan işler değildir' ifadelerini kullanmıştı. 



AA