Hacı SELAMOĞLU/DENİZLİ/AHT

Gaziantep 9. İcra Mahkemesi, Kahramanmaraş’ın Kale Belediyesi’nin ödemediği 800 liralık borcundan dolayı başkanın makam aracının haczedilmesine, belediyeye ait tüm araçlara da ihtiyati tedbir konulmasına karar verdi. Ancak icra dosyası hazırlanırken, haciz işleminin yanlışlıkla Denizli’nin Kale İlçesi’ne yapılacağı yazıldı.

"HERHALDE ŞAKA"

Bu gelişmelerden hiç haberi olmayan. Denizli’nin Kale İlçesi Belediye Başkanı İsmail Yarımca, bir program için gittiği il merkezinde makam aracının 2 polis aracı tarafından durdurulmasına bir anlam veremedi. Polis “otomobile borcundan dolayı el konulduğunu” söyleyince, Başkan Yarımca “Herhalde şaka yapıyorlar” diye düşündü.

Ama polislerin hiç şakasının olmadığını fark eden Yarımca, makam aracının anahtarını memurlara teslim ettikten sonra, hemen belediye ile irtibata geçti. İsmail Yarımca’nın, borçlarının olmadığını kanıtlaması üzerine yapılan incelemede, ilçe isimlerinin karıştığı ortaya çıktı. Yanlışlığın anlaşılmasıyla birlikte el konulan makam aracı geri verilirken, yapılan işlemler de iptal edildi.

"DAVA AÇACAĞIM"

“Bizim belediyenin ne icrası, ne borcu var” diyen Yarımca şunları söyledi:

“Ayrıca otomobilimin de her şeyi de tam. Borcumuz nasıl olur? Bunu anlatmama rağmen bir şey değişmedi. Sonra öğrendik ki isimler karışmış. Bu nedenle 3 saat süren yazışmanın ardından Denizli Emniyet Müdürlüğü Garajı’ndan arabamızı aldık. Ama ben rezil olduğumla kaldım. Bizi reklam ettiler. O yüzden bunu yapan polis, kurum, avukat veya işletme için tazminat davası açacağım.”

BAŞKAN'DAN 'GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU'

Denizli’nin Kale İlçesi Belediye Başkanı Yarımca, uzun uğraşlardan sonra makam aracına ve iş makinelerine kavuşunca derin bir oh çekti. Olayı öğrenen Kahramanmaraş’ın Kale Belediyesi Başkanı Mehmet Nar, İsmail Yarımca’yı arayarak “Geçmiş olsun” dileğinde bulundu.

Mehmet Nar, “Burası Kahramanmaraş’ın en büyük beldesi. Borcumuz olmadığı için çok şaşırdık. Ama gözümüzden kaçan 500 ya da 1500 liralık borç varsa belki oradan gelmiş olabilir. Ayrıca bizim hesabımızda para da var” diye konuştu. İcranın 800 TL’lik borç yüzünden çıkarıldığı da anlaşıldı.