ANKARA - TBMM Anayasa Uzlaşma Alt Komisyonu'nu ziyaret eden Türkiye Ermeni Patrikliği Genel Vekili Aram Ateşyan, "Ana gibi bir Anayasa istiyoruz. Ana gibi sıcak, kucaklayıcı, merhametli, vicdanlı, evlatları arasında ayrımcılık yapmayan, aynı mesafede kalan bir ana görmek istiyoruz" dedi. 
Komisyonun sivil toplum örgütleriyle yaptığı görüşmeler kapsamında bugün TBMM'ye gelen Ateşyan, 1 saatlik görüşmede Ermeni cemaatinin yeni Anayasa için görüşlerini sundu. Anayasa'nın hazırlanmasına bir katkıları olursa mutlu olacaklarını ifade eden Ateşyan, "Cumhuriyet tarihinde bir ilk" olduğunu belirttiği görüşme çıkışında bir açıklama yaptı. 

‘SUNDUĞUMUZ TALEPLER TÜM TOPLUMU İLGİLENDİRİYOR’ 
Hem bireysel hem de Ermeni toplumu olarak, öneri ve isteklerini sunmak üzere Meclis'te olduklarının altını çizen Ateşyan, şunları söyledi: 

"Beklentimiz; Anayasa'nın gerçekten ana gibi olmasıdır. Ana gibi sıcak, kucaklayıcı, merhametli, vicdanlı, evlatları arasında ayrımcılık yapmayan, aynı mesafede kalan bir ana görmek istiyoruz. Anayasa'nın bu amaca hizmet etmesi lazım. İnanıyoruz ki anayasa bu amaca hizmet edecektir. Bizim sunduğumuz talepler tüm toplumları ilgilendiriyor ve yüzde 95'i aynıdır. Ufak değişikliklerle sadece azınlık olarak bizleri ilgilendiren sorunları masaya yatırdık. Bundan sonrası Komisyon'a ve Üst Komisyon'a kalmış, bu çalışmayı yürütmek ve Anayasa'yı hazırlamak. Onlara başarılar diliyorum. Birçoklarının da arzuladığı gibi Türkiye Cumhuriyeti kimliğine, T.C. numarasına sahip olan herkes, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Bu kadar basit. Etnik kökeni araştırmadan, vurgulamadan."(anka)