Çırağan Sarayı'nda dün başlayan ve bugün de devam eden "Uluslararası Yüksek Mahkemeler Zirvesi"ne katılan Yalçınkaya, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başsavcı, "1997 yılından önce üniversitelerde başörtü yasağı yoktu ve sorun da yoktu. Öğrenciler başörtülü olarak derslere giriyordu" denilmesi üzerine o konuya girmek istemediğini belirtti.

"1997 yılında üniversitede başörtüsüne tepki olmuyordu. 1997 yılından sonra ne değişti de yasak başladı ve hala sürüyor? Meclis 411 milletvekili karar da alsa, alınan karar kapatma gerekçesi yapılabiliyor" denilen Yalçınkaya, "Mahkeme kararlarıyla sunduk. Bizim, Başsavcılığın ilgisi yok. Biz sadece yüksek
mahkeme kararlarının uygulamasını takip ediyoruz" dedi.

Yalçınkaya, "Başörtüsü açıklamanızın arkasında mısınız?" şeklinde soruya da "Açıklama da değil o. Basın açıklaması niteliğinde görüyorsunuz tabii. Biz anayasal kurum olarak görevlerimizden biri de anayasanın korunmasını, yüksek mahkeme kararlarını, yerel mahkeme kararlarının korunması ve uygulanmasını sağlamakla görevliyiz. Açıklamamıza bakın. Onun dışında düşüncemiz yok" karşılığını verdi.




Cnn Türk