Eski Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, kentinin ismini kullanarak para kazandığını iddia ettiği 'Batman' filmi yapımcısına açtığı dava dünyanın en ilginç ve saçma davaları arasında yerini aldı. Kalkan, Batman şehrinin ismini izin almadan kullandıkları gerekçesiyle ‘Batman’ filminin yapımcısı Christopher Nolan ve Warner Bros şirketini dava edeceğini belirtmiş bu konu Türkiye ve dünya medyasında büyük yankı uyandırmıştı. Dünya medyasında günlerce yer alan ve dünyanın en ilginç davaları arasına giren isim davasıyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel, davanın gündemlerinde olmadığını söyledi.

‘ÜZERİNDE DURMADIĞIMIZ BİR DAVA’

Davayı kendilerinin açmadığını belirten Belediye Başkanvekili Serhat Temel, “Bir önceki yönetim açmış, davanın takipçisi değiliz ve çok da gerekli görmüyoruz. Bir sonuca da ulaşsa çok ilgilendiğimiz bir konu değil.” dedi.

Davanın Hüseyin kalkan döneminde açıldığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel ise, Çok da üzerinde durdukları bir dava olmadığını kaydetti. Akel, “İsim hakkı mevzusu tartışılan bir mevzu uluslar arası düzeyde de çok ciddi yankı uyandırdı, bu aşamadan sonra çok da ilgilendiğimiz konu değil.” diye konuştu. Kalkan, Batman şehrinin ismini izin almadan kullandıkları gerekçesiyle ‘Batman’ filminin yapımcısını dava edeceğini belirtmiş, davadan kazanacağı parayı sokak çocuklarına harcayacağını ifade etmişti. İlginç davalara bakan mahkemelerin ise bu davalarla baş edebilmek için kimi zaman tarihe geçecek kararlara imza attıkları, kimi zaman ise davaları reddettikleri belirtiliyor.