Balbay'ın durumunu "tutukluluk değil, tutsaklık, rehin alma operasyonu" olarak tanımlayan Batum, "Adalet Bakanı nasıl Ogün Samast benzetmesi yapar? Ne alakası var, bu adam nasıl Adalet Bakanı olmuş? Bunları anlayabilecek bir bakan olsaydı AKP'nin Adalet Bakanı olmazdı" diye konuştu.

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de konuyu değerlendirirken "İntikam duygusuyla verilecek karardan sürpriz beklemek mümkün değildir. Biz kararımızdan vazgeçmeyeceğiz, başka bir şey beklemeyin. Haklı davamızda mücadelemize devam edeceğiz. Bu Silivri mücadelesi değil, özgürlük ve demokrasi mücadelesidir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin reddine yapılan itirazın da mahkemece reddedilmesini değerlendirirken "Adalet Bakanı'nın genelge yayınlayarak, hakimlere anayasanın 90. maddesini, yani görevlerini hatırlatması gerekiyor. Uluslararası hukuku uygulamak zorundasınız" dedi.
Batum, Balbay'ın tahliyesine ret kararının itirazının reddedilmesini CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesi gazetecilere değerlendirdi. Adalet Bakanı'nın genelge yayınlayarak hakimlere görevlerini hatırlatması gerektiğini söyleyen Batum, "Sizin burada 102. maddeye karar verme yetkiniz yok. Bu hakimlere anayasanın, evrensel hukukun, AİHM kararlarının hatırlatılması lazım" dedi.
Batum, tutuklu milletvekilleri için bir yasa teklifi üzerinde çalışıp çalışmadıklarının sorulması üzerine "Hiçbir çalışma yapmıyoruz. Biz en güzel yasayı yapsak da bunu Hükümet'e getirsek de geçiremeyiz. Sebahat Tuncel için hangi kanun çıkarıldı da şimdi kanun çıkarmaktan bahsediliyor?" diye sordu. Balbay'ın durumunu "tutukluluk değil, tutsaklık, rehin alma operasyonu" olarak tanımlayan Batum, "Adalet Bakanı nasıl Ogün Samast benzetmesi yapar? Ne alakası var, bu adam nasıl Adalet Bakanı olmuş? Bunları anlayabilecek bir bakan olsaydı AKP'nin Adalet Bakanı olmazdı" diye konuştu.

-"BU, SİLİVRİ MÜCADELESİ DEĞİL DEMOKRASİ MÜCADELESİDİR"-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de konuyu değerlendirirken "İntikam duygusuyla verilecek karardan sürpriz beklemek mümkün değildir. Biz kararımızdan vazgeçmeyeceğiz, başka bir şey beklemeyin. Haklı davamızda mücadelemize devam edeceğiz. Bu Silivri mücadelesi değil, özgürlük ve demokrasi mücadelesidir" dedi.
Tekin, haksızlığa uğrayan tüm milletvekillerinin hakkını aradıklarını vurgulayarak "Millet iradesi diyenlere millet iradesinin ne olduğunu hatırlatacağız. Biz yargıya hiç hakaret etmedik. Geçmişte bu yargı kararlarına iktidarın tutumunu biliyoruz. Sizinle ilgili bir karar olunca millet iradesi diyeceksiniz, başkası olunca hukukun üstünlüğü diyeceksiniz. Böyle iki yüzlülük olmaz" diye konuştu. Tekin, konuyla ilgili herhangi bir yasa çalışması yapmadıklarını bildirdi.

ANKA