CİHAN 

Bayram Otel'in enkazı altında kalarak can veren Erdal Timur'un avukatları aracılığı ile yaptığı müracaat sonucu Otelin sahiplerinin malları hakkında ihtiyati tedbir kararı alındı.
 
Best Van Turizm AŞ'de şoför olarak çalışan Erdal Timur (43)'un ailesi, avukatları Sinan Özaraz ve İsmail Say aracılığıyla Van 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Avukatlar, otel sahiplerine, Van Belediyesi ve Van Valiliği İl Afet Koordinasyon Merkezi hakkında maddi-manevi 92 bin TL'lik tazminat davası açtı. Avukatlar, Bayram Otel'in sahipleri Sıddık Bayram ve Tevfik Bayram ile Bayram ailesine ait olan Best Van Turizm AŞ'nin tüm mal varlığına ihtiyati tedbir konulmasını talep etti.
 
Avukat Sinan Özaraz, Erdal Timur'un eşi Şükran Timur ile çocukları Cemile, Mihrican ve Onur Semih adına 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtıkları davada olayda kusurlu olduğunu düşündükleri otel sahipleri ile Van Belediyesi ve Van Valiliği İl Afet Koordinasyon Merkezi hakkında 92 bin TL'lik tazminat talep ettiklerini söyledi.
 
Ayrıca otel sahiplerinin mal varlığına da ihtiyati tedbir konulmasını talep ettiklerini belirten Özaraz mahkemenin taleplerini yerinde bularak ihtiyati tedbir kararı aldığını ifade etti.