ADANA (İHA) -
Olay, 9 Temmuz 2011 günü Yüreğir ilçesine bağlı Abdioğlu, Özler Mahallesi'ndeki bir mısır tarlasındaki sulama borusunun tıkanmasıyla ortaya çıktı. İşçiler tıkanan boruda bebek cesedi olduğunu görüp, jandarmaya haber veridi. Boru, içindeki bebek cesediyle birlikte Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Jandarma, doğumu E.A.'nın yaptığını belirledi. Doğumu itiraf eden ve DNA testiyle bebeğin annesi olan E.A. hakkında dava açıldı. Adana 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmalarda tutuklu yargılanıp, daha sonra tahliye edilen genç kız eski ifadesini tekrarlayıp, "Tarım işçiliği yapıyordum. Nişanlımdan hamile kaldığımı gizlemiştim. Bir yakınımın kimliği ile doktora gittim. Hastane dönüşü işe giderken kanal kenarında doğum yaptım. Bebek ölüydü. Ağlamıyordu. Gömemediğim için sulama kanalına attım. Bebek sağlam olsaydı, nişanlıma kaçacaktım" dedi.
Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'ndan ölü bebeğin doğumdan sonra yaşayıp, yaşamadığı yönünde rapor istedi.Kurumda, bebeğin ölü ya da sağ doğup, doğmadığının belirlenemeyeceğini bildirdi. Mahkeme heyeti de anneyi önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.
Sanığın yaşının olay tarihinde 17 olması ve sabıkasız oluşu nedeniyle hapis cezası 16 yıl 8 aya indirildi. Ceza onanırsa E.A. yakalanıp, cezaevine gönderilecek.