Şimşek, yaşın ve ücretin yüksek olması nedeniyle beklenen başvurunun yapılmadığı bedelli askerlikle ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Maliye Bakanı Şimşek ekonomide tedbir alınmadığı taktirde Yunanistan gibi olunacağını ve ipin ucunu kaçırmamak gerektiğini söyledi.

Bakan Şimşek: 'Hiç kimse Yunanistan'nın İtalya'nın ve İspanya'nın ekonomik çöküş yaşayacağını düşünmüyordu. Bizim de onların düştüğü duruma düşmememiz için tedbiri elden bırakmamamız lazım. Eskiden Türkiye'de her 100 liranın 86'sı vergilere gidiyordu. Günümüzde bu oran yüzde 18'dir Biz tekrardan o dönemlere dönmek istemiyoruz. Popülizm tuzağına düşerseniz işin içinden çıkamazsınız. İpin ucunu kaçırmayalım. Biz eğer dünyada ekonomik açıdan iyi bir yerdeysek bunun en önemli sebebi tedbir almış olmamızdır. Sendikaların bizden talep ettiği rakamlar afaki boyuttadır. Eğer onların teklifini kabul edersek faizler artar ve yatırımlar azalır' dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, dünyanın hiç bir ülkesinde memura ve işçiye bu oranlarda zam yapılmadığını söyledi. Şimşek: 'Son 4 yılda dünyada büyük bir ekonomik kriz var. Dünyaya baktığımızda ülkeler büyük işçi ve memur çıkarmaları yapıyor. Oysa bizim hükümetimiz döneminde son 4 yılda memur ve işçisine bu oranlarda zam yapan başka bir ülke yok' dedi.



Yunanistan'ın yerine Türkiye alınsın söylentileri

Avro'ya girmek için öncelikle Avrupa Birliği'ne girmek lazım. Bu dönemde Avrupa Birliği'ne girmek deli gömleği giymek gibi bir şey. Şimdi Yunanistan Avro'dan çıksa kendi menfaatinedir. Türkiye yapısal reformlarını yaparsa Almanya gibi ekonomisini geliştirirse Avrupa'ya girmek yararlı olur.



Bedelli Askerlik

Biz bu yasaları yaparken bütün ilgili kişilerle istişare ediyoruz. Maliye Bakanı olarak bedelli yaşının düşürülmesi şahsen işime gelir.



Benzine zam

Benzinde eskiden vergi yükü yüzde 70'di. Bu oran günümüzde ise yüzde 52 civarındadır. Benzini biz dolar üzerinden ithalat yapıyoruz. 2002'den beri benzinin ÖTV'sine hiç zam yapmadık. Geçen yıl benzine ve doğal gaza 54 milyar dolar para harcadık.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek meslek danışmanları ile ilgili olarak bir ay içerisinde 814 kişiyi işe alacaklarını da söyledi.



Samanyolu Haber