Türkiye onu geçen yıl Fenerbahçe’nin Manisaspor ile oynadığı ve yalnızca kadınların ve çocukların seyredebildiği karşılaşmaya gizlice sızan “kadın kılığına giren erkek taraftar” olarak tanıdı. Sosyal medyada paylaşım rekorları kıran fotoğraf, bir anda günün en çok konuşulan konusu oldu. İddiaya göre, fotoğraftaki kişi aslında bir erkekti ve maça girebilmek için kadın kılığına girmişti. Ancak o fotoğraftaki kişinin kadın olduğu anlaşıldı. Evli ve iki çocuk annesi olan koyu Fenerbahçeli Sema Bekçi, hayatını altüst eden o günleri anlatırken gözleri doluyor. 

“O maça yalnızca kadınların ve çocukların alındığını duydum. Kızım o maça gitmeyi çok istiyordu” diyen Bekçi, şunları söyledi: “İlk defa stadyumda bir maç izleyecektim. Formalarımızı giyip maça gittik. Çok keyif aldım. Birilerinin beni görüntülediğini de fark etmedim. Fark etsem de bilemezdim ki başıma gelecekleri...” Bekçi, ertesi gün hakkında yazılanları nasıl öğrendiğini ise şöyle anlattı: “Sabah kızımın çığlığıyla uyandım. ‘Anne herkes seni konuşuyor, erkek olduğunu yazıyor’ dedi. Fotoğrafımı görünce ben bile tanıyamadım kendimi. İnanamadım. En çok da bir erkeğe benzetilmek bir kadın için çok onur kırıcı bir durum. Utandım. En çok da eşime karşı mahcup oldum. Çirkin bir kadın değilim. Fotoğraftaki gibi erkeğe de benzemiyorum” “Beni yalnızca Türkiye’ye değil dünyaya rezil ettiler” diye konuşan genç kadın, o günden sonra uzun süre sokağa bile çıkamadığını belirterek, “Uzun süre kimseyle konuşmadım. Evimde uzun süre ne gazete okundu, ne televizyon açıldı. Kadın olduğumu televizyona çıkıp anlattım ve biraz olsun üzüntüm hafifledi. Fenerbahçe yönetimi de beni arayıp destek olduğunu bildirdi. Herkes gerçeği öğrendi ve benimle ilgili hakaret içerikli haber ve yorumların büyük bir kısmı internet sitelerinden kaldırıldı” dedi.

"AİHM’YE BAŞVURDUM"

Hakaret içeren haber ve yorumlar hakkında avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Sema Bekçi, AİHM sürecini ise şöyle anlattı: “Ancak yayınlarda hakaret unsuru olmadığı, fotoğraf için benden izin alınmasına gerek olmadığı yönünde karar alındı. Dava açılmadı. Bir kere daha yıkıldım. Kendimi dünyanın en talihsiz kadını olarak görmeye başladım. İç hukuk yolları tıkanınca AİHM’ye başvurmaya karar verdim. Özel hayatın ihlali ve adil yargılama hakkı gerekçesiyle başvurumu yaptım. Ülkemi AİHM’ye şikâyet ettiğim için üzgünüm. Ancak kadınlık onurum kırıldığı için yasal haklarımı kullanmaya karar verdim. Davamın kabul edileceğini ümit ediyorum.”

"MAÇA GİTMEYE DEVAM ETTİM"

Yaşananlara rağmen Fenerbahçe maçlarına gitmeye devam ettiğini anlatan Sema Bekçi, “Futbol benim için bir sevda. Alex hayranıyım. Onun takımdan gideceği haberleri beni çok üzüyor” dedi.

HaberTürk