Eminağaoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Adalet Bakanlığının, kendisine yönelik disiplin soruşturmasının Dink davası hakkında düzenlediği tebliğnameyle ilgili olmadığını duyurduğunu hatırlattı.

Adalet Bakanlığından kendisine gelen yazıda, "Hrant Dink'in yazısında suç işlemediği yönünde tebliğname hazırladığının, ancak Yargıtay'dan ret cevabı verildiğinin" ifade edildiğini, ayrıca çeşitli beyanatlarından örnekler verildiğini ifade eden Eminağaoğlu, soruşturmanın gerekçesi olarak, sözlerinin "devam eden bir dava hakkında yargıyı zan altında bırakacak açıklama" niteliğinde olmasının gösterildiğini kaydetti.

Eminağaoğlu, Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde öldürülmesinden ve davanın düşme kararı koşulları oluştuktan sonra soruşturma konusu edilen beyanatlarda bulunduğunu belirterek, "Soruşturma konusu edilen beyanatlarım düşme kararı koşullarının oluşmasından sonra söylenmiştir. Bu nedenle yargıyı zan altında ya da etki altında bırakmak söz konusu edilemez. Kaldı ki söz konusu beyanatlarımın içeriği, ifade özgürlüğü kapsamındadır. Bu sözlerden daha sert ve ağır eleştiri içeren sözler nedeniyle başka olaylarda, başka kişiler hakkında da soruşturmalar açılmamıştır. Söz konusu beyanatlarım, bir hukuksal konudaki genel fotoğrafı yansıtmaya yöneliktir. Aynı zamanda örgütlenme özgürlüğü çerçevesinde, hukukun üstünlüğü çerçevesinde YARSAV Başkanı sıfatıyla yaptığım açıklamalardır." (Anka)