İstanbul Kartal’da Mayıs 2017’de bir devlet hastanesinde, iddianameye göre, 24 yaşındaki Yeşim K., bacağındaki varis nedeniyle Doç. Dr. Y.C.’ye (43) muayene oldu. Doktor, genç kızın bacağına operasyon yapılması gerektiğini söyleyerek ameliyat için 500 TL istedi. Parayı kime ödeyeceğini soran Yeşim K., doktordan kendisine ödenmesi gerektiği yanıtını aldı. Genç kız, İl Sağlık Müdürlüğü’ne, müdürlük de Anadolu Başsavcılığı’na ihbarda bulundu.

26 GÜN HAPİS YATTI
Savcılık suçüstü yaptı. Polis memuru ve seri numarası alınmış parayla buluşma yerine giden Yeşim K., doktora 500 TL’yi verdi. Ağabeyi gibi genç kızın yanında bulunan polis memuru, suçüstü yaptı. Tutuklanan Doç. Dr. Y.C. hakkında, doktorluk görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak para aldığı gerekçesiyle “icbar suretiyle irtikap”tan 10 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Mahkemeye çıkan doktor, suçunu kabul etti ve “20 yıldır doktorum, binlerce hastayı tedavi ettim. Böyle bir olaya karıştığım için pişmanım” dedi. Savcı, varis tedavisi nedeniyle genç kızın çok acil müdahaleye gereksinim duymadığı ve başka bir sağlık kuruluşuna başvuru imkânının olduğunu belirterek, suçun 2 yıla kadar hapis cezasını öngören “görevi kötüye kullanma” kapsamına girdiğini belirtti. Habertürk'te yer alan habere göre mahkeme, sanık doktoru 1’e karşı 2 oyla “görevi kötüye kullanmak” tan 5 ay hapse çarptırdı. Doç. Dr. Y.C., 26 gün yattığı cezaevinden tahliye edildi.

BAŞKAN ŞERH KOYDU
Karara muhalefet şerhi düşen mahkeme başkanı, sanığın görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak hastayı endişeye sokup parayı vermeye mecbur hissettirdiğini, cezanın yüksek olması gerektiğini belirtti.