Bakan Ergin, resmi temaslar için bulunduğu Bakü'de Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov ile görüşmesinden sonra basın mensuplarına yeni Anayasa çalışmaları ve Yargıtay'ın 13 yaşındaki N.Ç ile ilgili kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yargıtay'ın 13 yaşındaki N.Ç ile ilgili dava hakkında aldığı karar konusunda bir soru üzerine Ergin, konunun çok speküle edilen bir durum olduğunu, sürecin devam ettiğini ifade ederek, "Yargıtay o kararı verdi ama hala bir takım süreçler söz konusu" dedi.

Olayın önceki ceza kanunu döneminde işlenen bir fiil olduğunun altını çizen Ergin, " 2005 yılında ceza yasamız değişmiştir malumunuz. Eski ceza yasasını hükümleri ile yapıldı bu yargılama, yeni yasalarımız bu fiilleri daha şiddetli cezalandırıyor" diye konuştu.

CHP, çocuk tanımının yapılmasını istedi

Sürecin devam ettiği için somut olarak olaya girmek istemediğini ifade eden Ergin, olayın içindeki teknik boyutları bilmeden yapılan yorumların, yargı mercilerini rencide ettiğini ve yıprattığını sözlerine ekledi.

Yargıtay'dan yorumlara cevap


2005'den önce olan Türk ceza yasalarında, şimdi kabul edilemeyecek hükümlerin olduğunu kaydeden Ergin, bu durumların geçmişte kaldığını, 2005 yılında yeni mantalite ile hazırlanmış olan Türk ceza yasasının yürürlükte olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bu çıkan mahkumiyet de eski ceza kanunu hükümlerine bakılarak verilmiş bir mahkumiyettir. Dolayısıyla bundan sonra böyle bir kararın çıkması söz konusu olmayacaktır ama bu fiil 2002 yılında işlenen bir fiil ve 2003-2004 yılında yapılan yargılamaların devamı şu anda süre geliyor. O açıdan bu mahkumiyete bakarak mevzuatımızı yargılamak doğru olmaz, çünkü bu kanunlar değişti Türkiye'de 2005'ten itibaren."



Cnn Türk