Duruşmada yetkisizlik talep eden sanık Hüsnü Çalmuk, yargılandığı mahkemede daha önce kendisinin de hakim olarak görev yaptığını hatırlatarak bu mahkemenin kendisini yargılama yetkisi olmadığını iddia etti. Sanık Çalmuk yargılamanın, son görev yeri olan Sakarya'da yapılmasını istedi. Mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre, savunmasında, hakkında 10 iddia olduğunu öne süren sanık, 24 yıl boyunca hakimlik yaptığını meslekten atılacak bir hareketi olmadığını savundu.

“TENEKE HAKİM DEĞİLİM”

Kendisi hakkında FETÖ tarafından parlatılan bir hakim olduğu yönündeki ifadeleri ve Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun “teneke hakim” ibaresini kullandığını hatırlatan Çalmuk, “Parlak falan değilim. Ben pırıl pırıl hakimim. Ben altın hakimim, çöpe de atsanız bu değişmez. Teneke hakimler var ama ben onlardan değilim” diye konuştu.

FETÖ KUMPASLARINI SAVUNMAYA DEVAM ETTİ

FETÖ kumpası olan Ergenekon davasındaki hukuksuzlukları savunmaya devam eden sanık Çalmuk, “Siyasi değil hukuki bir davaydı. Takır Takır yargılama yaptık” dedi.

“ÖRGÜT İÇİN DEĞİL ÇOCUĞUM İÇİN”

FETÖ'ye ait Bank Asya'ya para yatırma suçlamasına da yanıt veren Çalmuk, bu bankadaki hesabını 2005'te Kırıkkale'de asliye ceza hakimiyken açtırdığını, örgütün talimatıyla değil de çocuğunun geleceği için bu hesabına para yatırdığını ileri sürdü.

BİR ÇOK KARARDA ONUN İMZASI VARDI

Hüsnü Çalmuk, Ergenekon davasının üye hakimlerinden biriydi. Mahkeme başkanının izinli olduğu dönemler de en kıdemli hakim olarak heyete başkanlık yapıyordu.

Çalmuk, yıllarca hakimli yaptığı salonda hakim karşısına çıktı