Kaza, saat 20.00 sıralarında Atatürk Caddesinde meydana geledi. Caddeden yolun karşısına geçmeye çalışan Mehmet Orhan Karadeniz’e, Mustafa B.nin (25) kullandığı motosiklet çarptı. Çarpmanın şiddetiyle metrelerce savrulan Mehmet Orhan Karadeniz ağır, motosikletten düşen sürücü Mustafa B. ise hafif yaralandı.

KURTARILAMADI

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Mehmet Orhan Karadeniz, Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Durumu ciddi olan Karadeniz gece yaşamını yitirdi.

SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

Motosiklet sürücüsü Mustafa B. olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastanede tedavi altına alındı. Tedavisi tamamlanan Boztepe, polis tarafından gözaltına alındı.

ÖNEMLİ DAVALARA BAKTI

2008 yalında emekli olan Mehmet Orhan Karadeniz, eski DEP milletvekillerinin yargılandığı dava, Sivas davası, Beyaz Enerji davası, Hizbullah ana davası, Akın Birdal suikast girişimi, Neşter Operasyonu davası, Çankırı Valisi’ne suikast davası, Umut davası (Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy cinayetleri), "Fethullah Gülen davası" , Danıştay saldırısı, Cumhuriyet Gazetesine saldırı davalarına bakmıştı.

GÜLEN'İ BERAAT ETTİRMİŞTİ

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 Mayıs 2006'da oybirliği ile Gülen için, "beraat" kararı vermişti. Kararda "Sanık Fethullah Gülen'in sübut bulmayan ve unsurları oluşmayan atılı suçtan beraatine" denilerek Gülen aklanmıştı. Bu kararı veren heyetin başında ise, Mehmet Orhan Karadeniz bulunuyordu.

BAŞSAVCI'DAN AÇIKLAMA

Bu arada, kazayla ilgili motosiklet sürücüsü Boztepe gözaltına alındı.

AA'nın aktardığına göre, Adli Tıp Kurumu morguna gelerek Karadeniz'in yakınlarına başsağlığı dileyen Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazayla ilgili olarak Alanya Başsavcılığı tarafından araştırmaların devam ettiğini söyledi.

Görgü şahitleri, olay yerindeki güvenlik kamerası ve MOBESE kamera görüntüleri ile ilgili araştırmaların sürdüğünü ifade eden Solmaz, "Olayla ilgili bir kişi gözaltında. Olayın meydana gelişi ve dolayısıyla ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapıldı. Olayla ilgili çok yönlü araştırmalarımız devam ediyor. İleride ayrıca kamuoyuna da bilgi paylaşımı yapılacaktır." diye konuştu.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanıyken emekliye ayrılan Mehmet Orhan Karadeniz'e, Atatürk Caddesi'nde yolun karşısına geçmek isterken Mustafa Boztepe'nin kullandığı motosiklet çarpmıştı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan Karadeniz, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından kaldırıldığı özel bir hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Karadeniz'in, Sivas olayları, Danıştay saldırısı, Hizbullah ana davası, çeşitli suikast davaları gibi birçok dosyaya baktığı öğrenildi.