Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, Yargı-Sen'in kapatılmasını üzüntü ile karşıladıklarını belirterek, "Bağımsız Türk yargısına ve yargıçlarına güvenimiz tamdır. İnanıyoruz ki yargı emekçileri kendi bağımsızlığına, demokrasisine, hukukuna ve kendi sendikaları olan Yargı-Sen'e sahip çıkacaktır" dedi.

Kütük yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de hâkim ve savcıların tek sendikası olan Yargıç ve Savcılar Sendikası'nın (Yargı-Sen) Ankara 15. İş Mahkemesi'nin kararı ile kapatıldığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunduklarını ifade ederek, "Anayasanın 90. maddesi, açıkça, usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası anlaşmaların kanun hükmünde olduğunu ve kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda esas alınacak düzenlemeler olduğunu hükme bağlamıştır" dedi.



Yargı-Sen'in kapatılmasının, "bir hukuk devleti olma iddiasındaki" Türkiye'ye yakıştıramadığını söyleyen Kütük, "Yargı-Sen'in kapatılması kararı, 1982 Anayasasına ve Türkiye'nin imzalayarak kabul ettiği uluslararası sözleşmelere açıkça aykırıdır. Bu karar, sadece yerel hukuk normlarının değil; aynı zamanda evrensel hukuk kaidelerinin ve her türlü demokratik ilke ve kurallar bütününün de fiilen geçersiz kabul edildiği sonucunu doğurmaktadır. Bu karar, ileri demokrasi söylemlerinin ne derece samimi olduğunu da ortaya koyması bakımından dikkate değerdir" şeklinde konuştu.



Kütük, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; bağımsız Türk yargısına ve yargıçlarına güvenlerinin tam olduğunu ifade ederek, "yargı emekçileri kendi bağımsızlığına, demokrasisine, hukukuna ve kendi sendikaları olan Yargı-Sen'e sahip çıkacaktır" dedi.(ANKA)


YARGI-SEN, karar kesinleşene kadar faaliyetini sürdürecek