Merkez Selçuklu İlçesi’nde bulunan farklı mahallelerde son bir ay içerisinde 4 kadının elle taciz edilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleritarafından özel ekip oluşturuldu. Özel ekip, taciz olaylarının meydana geldiği bölgelerde yaklaşık 500 güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi.Vatandaşlarla da yüz yüze görüşmeler yapan polis, şüphelinin bir taciz olayını gerçekleştirirken görüntüsüne ulaştı.

Taciz olayına ait bir fotoğrafsosyal medyada paylaşılınca vatandaşlarkampanya başlattı. Olayların meydana geldiği bölgelerde akşam saatlerinde bir araya gelen bazı vatandaşların tacizciyi yakalamak için çalışma yaptığı belirtildi.

EŞİ TEŞHİS ETTİ
Şüphelinin eşgalini belirleyen polis soruşturmayı sürdürürken, geçen cumartesi günü gelen bir ihbar, değerlendirmeye alındı. Dumlupınar Mahallesi’nde bir apartmana giden polis, apartmanın deposunda taciz olaylarında kullanılan renkte ve modelde bir bisiklet buldu.Polis, bisikletin sahibinin aynı apartmanda oturan değirmen makinesi üreten fabrikada çalışanevli 2 çocuk babası Mehmet D. olduğunu tespit etti.Memmet D.’nin evine giden ekipler,eşi Melike D.’nin ifadesine başvurdu. Melike D., güvenlikkameralarına yansıyan görüntülerden eşiMehmet D.’yiteşhis etti.

’ELİM ÇARPTI’ DEDİ
Eşinden aldığı adres doğrultusunda şüphelinin çalıştığı merkez Karatay İlçesi’nde bulunan sanayi sitesine giden polis, Şüpheli Mehmet D.’yi çalıştığı işyerindegözaltına aldı.Daha öncede cinsel tacizsuçlamasıyla yargılandığı ve beraat ettiği belirtilen Mehmet D. suçlamaları kabul etmedi. Mehmet D.’nintaciz olayıyla ilgili güvenlik kamera görüntüleri izletilmesine rağmenpolisteki ifadesinde,"Ben bir şey yapmadım. Geçerken elim çarptı" dediği kaydedildi.

Adliyeye sevk edilen Mehmet D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Hürriyet