Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Sümeyye (21) ve Hurinur Alaca (22) ile avukatları katıldı.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden gelen ve sanıkların cezai ehliyetlerinin bulunduğunu belirten raporun okunmasının ardından Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) savunma yapan tutuklu sanıklar, terör örgütü üyesi olmadıklarını savundu.

DHA'nın haberine göre duruşmada sanıklardan Sümeyye Alaca, ifadesinde, "Biz sizin mahkemenizi ve kanunlarınızı tanımıyoruz. Allah’ın kanunlarını tanıyoruz. Bu devlet tağut bir devlettir. Bizi sadece İslam Devleti’ndeki kadı yargılayabilir" dedi.

Hurinur Alaca ifadesinde, "Beni Allah’ın kanunları ilgilendirir. Ben ayetten başka bir şey söyledim mi? Sizin kanunlarınız nasıl sistemi güzelleştirebilir" dedi.

HER AN TERÖR SALDIRISI YAPABİLİRLER

Savcı mütalaasında, elde edilen bulgulardan "her an tereddütsüz şekilde DEAŞ adına terör eylemi gerçekleştirecekleri sonuç ve kanaatine ulaşıldığı" belirtilen sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Tarafların son sözlerini dinledikten sonra kararını açıklayan Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Sümeyye Alaca ile Hurinur Alaca’ya ’Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7’şer yıl 6’şar ay hapis cezası verdi.