Ankara Başsavcılığı, “Susurluk Davası’’ kapsamında Emniyet Müdürü olduğu dönemle ilgili “cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak” suçundan aldığı beş yıl hapis cezası Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından oy birliğiyle onanan Mehmet Ağar hakkında yakalama emri çıkarttı. Ağar’ın avukatı Abdülkadir Toluç, müvekkilinin gidip teslim olacağını açıkladı.
 
Yargıtay’ın onama kararı üzerine, Ağar’ı mahkûm eden Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, kararı Ankara Başsavcılığı İlamat ve İnfaz Bürosu’na önceki gün gönderdi. Ağır Ceza İlamat Bürosu Savcısı Abbas Özden de aynı gün, hakkındaki ceza üç yıldan fazla olan Ağar hakkında saat 17.30’da yakalama emri çıkarttı. Yakalama emri, emniyet ve jandarma kayıtlarına düştü.
 
Kararın yasa gereği rutin bir uygulama olduğunu söyleyen Ağar’ın avukatı Toluç, müvekkilinin şu anda İstanbul’da olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Ağar’ın kaçtığı falan yok. Uygun bir cezaevi arayışı içindeyiz. Terör örgütlerinin hedefinde olduğu için herhangi bir cezaevine konulamaz. Bu talebimizle ilgili Adalet Bakanlığı yetkilileri ile görüştük. Bakanlık, uygun bir cezaevi bulduğunda, güvenli olacağını düşündüğü bir cezaevini bize bildirecek. Ağar, gidip teslim olacak. Cezaevine girmeden önce de konuşacak.’’
 
Adalet Bakanlığı, başvuru üzerine Ağar için Bodrum’da yaşayan ailesine yakın, yüksek güvenlikli bir cezaevi arıyor. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, Ağar’ın terör örgütlerinin hedefinde olması ihtimaline karşı korunmasının bir sorumluluk gerektirdiğini belirtti. Genel müdürlük, bu nedenle avukatın talebi doğrultusunda Ağar için Bodrum’da yaşayan ailesine yakın, yüksek güvenlikli bir cezaevi arayışına girdi. Birkaç gün içinde cezaevinin belirleneceği bildirildi.


TARAF